- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapad iznervirao neuspeh pokušaja da se destabilizuje situacija u Rusiji

© Sputnik / Maxim Skoptsov / Uđi u bazu fotografijaIzbori u Rusiji
Izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Izjave Zapada o navodnom odsustvu demokratije u Ruskoj Federaciji, date nakon rezultata predsedničkih izbora u Rusiji, objašnjavaju se činjenicom da su SAD i Velika Britanija iritirane neuspehom svojih akcija na destabilizaciji situacije u zemlje, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u komentaru za portal "Argumenti i fakti",
„I Vašington i London su iritirani jer su njihove akcije na podrivanju političke situacije u Rusiji propale“, objasnio je Patrušev.
Što se tiče Evropske unije, ona je „odavno izgubila sopstveno mišljenje“.
"Evropske države ćute čak i o eklatantnom terorističkom napadu na Severne tokove, prestale su da istražuju šta se dogodilo. Suverenitet i prava demokratija u zemljama EU su istorija", rekao je Patrušev.
"Važno je razumeti da Anglosaksonci nikada neće prihvatiti pravu demokratiju i nezavisnost država. To objašnjava njihovo ogorčenje željom građana Rusije za slobodom i pravdom", naglasio je sekretar Saveta bezbednosti RF.
U tom kontekstu, zapadnjaci u svojim zemljama progone neistomišljenike, ograničavaju učešće ljudi u političkom životu i nastoje da potisnu nacionalni i verski identitet, primetio je Patrušev. Zapad je dugo podržavao fašizam u njegovim različitim manifestacijama, a trenutno podstiče neonacizam, koristi terorizam u sopstvene svrhe, sponzoriše antiustavne režime i vodi neokolonijalnu politiku, dodao je on.
"Istovremeno, Zapad uči druge zemlje „demokratiji“, što izgleda potpuno smešno“, zaključio je Patrušev.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala