- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: „Uvređeni“ zapadni lideri bi trebalo da se izvine Putinu

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je savetovao „uvređene“ zapadne lidere, za koje, kako je rekao, više niko ne glasa u njihovim zemljama, da traže sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom kako bi mu se izvinili i ispričali o svojim gresima.

„Najbolje bi bilo da posavetujete te evropske lidere koji su se uvredili, namrgodili, koji nemaju takvu popularnost u svojim zemljama i za koje niko više ne glasa. Moraju, što je pre moguće, da stanu u red kako bi ih primio naš predsednik, da dođu, da se izvine, čestitaju mu pobedu na izborima i ispričaju o svim svojim gresima“, rekao je on na plenarnoj sednici.

U Rusiji su održani predsednički izbori 15-17. marta.
Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na predsedničkim izborima, saopštio je Centralni izborni komitet nakon obrađenih 100 odsto glasačkih listića.
Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov – 3,85 odsto, a Leonid Slucki – 3,20 odsto glasova. CIK će objaviti zvanične rezultate izbora na specijalnoj sednici u četvrtak.
Za aktuelnog šefa države je glasalo više od 76 miliona birača, što je, takođe, rekordni pokazatelj. CIK će zvanične rezultate izbora objaviti na specijalnoj sednici 21. marta.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala