Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Završen trojni sastanak Petkovića, Lajčaka i Bisljimija u Briselu

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
U Briselu je oko 16.30 sati završen trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine predvođenih Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.
Sastanak je počeo oko 13 časova i trajao je malo više od tri i po sati.
Prethodno je održan sastanak delegacije eksperata Beograda koju predvodi glavni pregovarač Beograda i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i delegacije EU na čelu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslav Lajčak.
Lajčak je jutros održao i odvojeni sastanak sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.
Petković je ranije najavio da će glavne teme dijaloga biti osnivanje ZSO, uredba tzv. CBK o dinaru, ali i brojna druga pitanja.
U Briselu je krajem februara održan sastanak o odluci takozvane Centralne banke Kosova kojom se zabranjuje upotreba dinara, a koja je stupila na snagu 1. februara.
Na tom sastanku, delegaciju Beograda predvodio je Petar Petković, a glavni pregovarač Prištine Besnik Bisljimi nije došao, pa su prištinsku stranu činili samo predstavnici takozvane Centralne banke Kosova.
Nakon što je Bisljimi odbio da učestvuje na sastanku jer, kako je tada rekao, dinar nije tema za dijalog, Lajčak je otputovao za Prištinu, a kasnije je posetio i Beograd.
Na KiM je prošle nedelje boravio i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan, koji je rekao da se nada da će vlada u Prištini biti fleksibilna kada je reč o uredbi o zabrani upotrebe dinara na KiM u razgovorima u okviru dijaloga.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala