- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moldavija i Estonija proteruju dvojicu ruskih diplomata

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaTalin: Ambasador Rusije pozvan u Ministarstvo zbog stavova o događajima iz 1940.
Talin: Ambasador Rusije pozvan u Ministarstvo zbog stavova o događajima iz 1940. - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Moldavija i Estonija proglasile su za persone non grata dvojicu službenika ruskih ambasada u Kišinjevu i Talinu.
Kako je saopštila moldavska strana, ambasador Rusije u toj zemlji Oleg Vasnjecov pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Moldavije i zvanično je obavešten o tome da je jedan od zaposlenih u ruskoj ambasadi proglašen za personu non grata na teritoriji republike i da mora da napusti zemlju.
Vasnjecov je danas pozvan u moldavsko Ministarstvo zbog otvaranja biračkih mesta u Pridnjestrovlju za ruske predsedničke izbore.
Kišinjev je dozvolio Moskvi da za predsedničke izbore otvori samo jedno biračko mesto u republici. Istovremeno, vlasti Moldavije pozvali su Rusiju da odustane od otvaranja biračkih mesta na teritoriji Pridnjestrovlja i zapretile su recipročnim merama. Međutim, na kraju je u Pridnjestrovlju, gde živi preko 200.000 ruskih državljana, otvoreno šest biračkih mesta.
U međuvremenu je i Ministarstvo spoljnih poslova Estonije pozvalo otpravnika poslova Rusije u toj zemlji, kojem je uručilo notu o tome da je zaposleni u ruskoj ambasadi, koji ima diplomatski status, proglašen za personu non grata.
„Ministarstvo spoljnih poslova Estonije obavestilo je predstavnika ruske ambasade da Estonija ne namerava da trpi postupke Rusije protiv nezavisnosti i suvereniteta i smatra da to treba jasno da istakne“, saopštila je pres-služba estonskog Ministarstva.
Pogledajte još:
Riga - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
RUSIJA
Letonija: Baltičke države i Rusiju deliće „gvozdena zavesa“; Zaharova: Hoće li biti dovoljno gvožđa?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala