- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda Srbije i ruskih „armejaca“ za Sputnjik: „Jedva čekam spektakl u Moskvi!“

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaMiloš Krasić,
Miloš Krasić,  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Ekskluzivno
Rusija i Srbija naći će se „oči u oči“ 21. marta na „VTB Areni“ u prijateljskom meču. Poziv za spektakl imao je i Miloš Krasić, proslavljeni srpski fudbaler, koji je pola decenije sa uspehom branio boje CSKA iz Moskve. U intervjuu za Sputnjik Krasa je najavio da očekuje golove u „bratskom duelu“.
Srbija je sa pet golova ispratila „Zbornaja komandu“ u prethodnom odmeravanju snaga na Marakani u Ligi nacija 2020. godine, i bio je to poslednji duel dve pravoslavne selekcije. Pre toga u Monte Karlu su 2016. pomenute reprezentacije odigrale miroljubivih 1:1 na stadionu „Luj drugi“ i bilo je to zagrevanje Rusa za Evropskog prvenstvo.
Sada su uloge obrnute. Orlovi se spremaju za EVRO, dok izabranici Valerija Karpina zbog suspenzije UEFA i FIFA nemaju pravo da igraju kvalifikacije. Ipak, dobili su „zeleno“ svetlo od Evropsko kuće fudbala i Aleksandra Čeferina da igraju sa Srbijom.
Spektakl je zakazan za 21. mart u Moskvi na „VTB Areni“ i tim povodom Sputnjik je kontaktirao legendu moskovskog CSKA i reprezentacije Srbije – Miloša Krasića, kako bi čuo njegova očekivanja od predstojećeg susreta.
Srbija je bila silovita protiv Rusije pre četiri godine u Beogradu, šta očekujete od duela „braće“ u Moskvi?
- Sigurno da je jedna lepa stvar da se odigra takva utakmica u Moskvi. Očekujem dosta navijača, dobar ambijent i veliki broj golova. Očekujem dobru utakmicu, iako je prijateljska. Dobra provera za nas pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj koje se bliži. Što se tiče Rusa, iako nemaju mogućnost da igraju velika takmičenja u poslednje dve godine, opet se radi o jednoj dobroj reprezentaciji. Njihovi fudbaleri uglavnom igraju za CSKA iz Moskve i Zenit, igraju za velike ruske klubove u jednoj jakoj ligi i sigurno je da su oni u formi. Rusi imaju dobru selekciju i veliki broj mladih igrača koji nadolaze, a nama će biti dobra provera za početak priprema za Evropsko prvenstvo.
Kako gledate što je UEFA, uprkos pritiscima sa strane, aminovala da Rusija i Srbija odigraju prijateljski meč?
- Znamo svi kakva je situacija i šta se dešava sa Rusima. Isto tako znamo da mi sa njima imam dobar odnos i da politika i neke druge stvari ne treba da se mešaju. Ovo je sport. Drago mi je što ćemo odmeriti snage sa Rusima.
Najavili ste golove, a kada smo kod njih, neće biti Dušana Vlahovića koji igra u fantastičnoj formi u dresu Juventusa, čije boje si i ti svojevremeno branio. Ali, tu su Mitrović i Jović, koji je konačno „proradio“ u Milanu...
- Posebno mi je drago zbog Luke Jovića. Cenim tu njegovu fudbalsku inteligenciju, mislim da je igrač na vrhunskom nivou i da je konačno našao sebe. Njegov kvalitet nikada nije bio sporan, trebalo je samo malo vremena da uđe u formu. Vlahović će sigurno nedostajati, ali tu su Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić. Vlaha je u strašnoj formi, žao mi je što neće biti akter spektakla u Moskvi.
Rusi su napravili odličnu uvertiru za spektakl u Moskvi 21. marta. Pozvali su veliki broj poznatih ličnosti iz Srbije, od Novaka Đokovića, preko Emira Kusturice, do Miloša Bikovića. Tu su i sjajni promo spotovi kao poziv na utakmicu, da li ste i vi dobili poziv?
- Da, sve sam to ispratio. Imao sam poziv i trebalo je da idem sa suprugom za Moskvu, ali sam zbog operacije meniskusa prošle subote morao da otkažem prisustvo. Baš sam u novembru, decembru bio u Moskvi na turniru legendi CSKA i Lokomotive i bilo je fantastično. Iskreno, jedva čekam da vidim kako ćemo izgledati sa tim promenama u sistemu koje je najavio selektor Stojković. Igraćemo sa četiri pozadi. Videćemo kako će se momci snaći u toj novoj formaciji. Nije lako kada se kreće nešto novo, a na vrata vam kuca Evropsko prvenstvo.
I za kraj, za koga ćete navijati?
- Pa dobro, naravno da ću navijati za Srbiju. Mene fenomenalne uspomene vežu za Rusiju i Moskvu, gde sam proveo pet sjajnih godina. Verovatno najboljih u karijeri, sa puno trofeja, dosta dobrih utakmica, golova i titula, zaključio je intervju za Sputnjik „plavokosi Džekson“ Miloš Krasić.
Milan Gajić  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
SPORT
Iz spota sa Bikovićem u dres Srbije i pravac Moskva: „Presudiće srce – i sve je jasno“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala