Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak: Dijalog Beograda i Prištine će biti nastavljen u ponedeljak

© Sputnik / Lola ĐorđevićSpecijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2024
Pratite nas
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak najavio je danas da će se razgovori o odluci o gotovinskom poslovanju na Kosovu i Metohiji nastaviti sledećeg ponedeljka u Briselu.
On je na društvenoj mreži Isk naveo da je danas sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem razgovarao o implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji, kao i o uticaju odluke o gotovinskom poslovanju.
"Dogovorili smo se da nastavimo sa ovim pitanjem sledećeg ponedeljka, dok će Sporazumom morati da se pozabave lideri", napisao je on.
U Briselu je u utorak održan trojni sastanak delegacija Beograda i Prištine predvođenih Petrom Petkovićem i Besnikom Bisljimijem sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.
Petković je nakon sastanka rekao da je delegacija Beograda insistirala pre svega na formiranju ZSO, a da je drugo glavno pitanje bila odluka Prištine o ukidanju dinara.
Bisljimi je istakao da će do petka Priština i Beograd poslati predloge za rešavanje pitanja u vezi sa dinarom, kao i da očekuje da će se o tome razgovarati iduće nedelje.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala