- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadni mediji o izborima u Rusiji: Putinova gromoglasna pobeda uprkos antiruskim sankcijama Zapada

© Foto : Flickr/ Flash.proZapad počinje propagandni rat protiv Rusije
Zapad počinje propagandni rat protiv Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Zaključak zapadnih medija na osnovu preliminarnih rezultata predsedničkih izbora u Rusiji je da je aktuelni predsednik Vladimir Putin, uprkos antiruskim dejstvima, održao ubedljivu pobedu koja će mu omogućiti da ostvari rekord za ostanak na vlasti.
Britanski list „Fajnenšl tajms“ piše da je Putin ovom pobedom najduže na vlasti još od vremena Josifa Staljina uprkos pokušajima Zapada da uvede žestoke ekonomske sankcije protiv Moskve zbog napada na Ukrajinu.
Američki „Njujork tajms“, sa druge strane, navodi da opozicija u Rusiji nije ostvarila nikakav uspeh. „Nije bilo nikakvih indikacija da će ova tiha demonstracija opozicija bilo šta učiniti kako bi obuzdrala Putina koji Rusiju predvodi još od 1999. godine“, navodi list.
Španski „Mundo“ navodi da će Putin, nakon što mu se završi i ovaj šestogodišnji mandat, biti lider Rusije koji je najduže na vlasti za poslednja dva veka. „Putin će biti najduže na vlasti još od vremena Ekaterine Velike, krajem 1700-ih godina“, navodi list.
Britanski „Gardijan“ piše da je Putin pobedio na izborima sa ogromnim brojem glasova, ali i da je takav rezultat bio neizbežan.
Španski „Pais“ navodi da rezultati izbora pokazuju da je Putin odneo „gromoglasnu pobedu“ što je posebno važno imajući u vidu da je izlaznost bila poprilično visoka.
Predsednički izbori u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
RUSIJA
UŽIVO CIK: Nikad veća izlaznost u istoriji Rusije, Putinu 87,28 odsto glasova – stižu čestitke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala