- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin primio u Kremlju predsedničke kandidate

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je u Kremlju preostalu trojicu predsedničkih kandidata - Nikolaja Haritonova, Leonida Sluckog i Vladislava Davankova.
On je tokom razgovora ocenio da je izborni proces bio civilizovan i potpuno u skladu sa ruskim zakonom.
Putin ih je pozvao da nastave zajednički rad u parlamentu na promovisanju ideja u cilju razvoja Rusije i konstatovao da imaju zajedničke ciljeve.
Haritonov je čestitao Putinu i dodao da Komunistička partija priznaje njegovu pobedu. Čestitkama se pridružio i Slucki, ocenivši da je Putinova pobeda istorijska. Davankov je, uz čestitke, ocenio da je Putinova pobeda ubedljiva.
Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova na predsedničkim izborima u Rusiji, saopštio je Centralni izborni komitet nakon obrađenih 100 odsto glasačkih listića.
Nikolaj Haritonov osvojio je 4,31 odsto glasova, Vladislav Davankov – 3,85 odsto, a Leonid Slucki – 3,20 odsto glasova. CIK će objaviti zvanične rezultate izbora na specijalnoj sednici u četvrtak.
Za aktuelnog šefa države je glasalo više od 76 miliona birača, što je, takođe, rekordni pokazatelj. Prema konačnim rezultatima iz 2018. godine, Putin je dobio 56.426.399 glasova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala