- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Predlozi Amerike licemerje i demagogija

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije  - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je licemerjem i demagogijom predloge Amerike da se pristupi razgovorima o kontroli naoružanja sa Rusijom.

„Američki funkcioneri koji govore o tome da imaju želju da bez preduslova počnu sa Rusijom diskusiju o kontroli naoružanja očigledno se nisu potrudili da se upoznaju sa obraćanjem predsednika Rusije Federalnoj skupštini od 29. februara ove godine gde su do detalja izložene naše principijelne ocene takve vrste demagogije i licemerja u kontekstu kursa Vašingtona s ciljem da se Rusiji nanese strateški poraz“, rekli su u Ministarstvu spoljnih poslova za Sputnjik.

Rusija je, naime, pri stavu da se pitanja bezbednosti i stabilnosti mogu razmatrati samo zajedno i sa akcentom na aspekte koji se direktno tiču njene bezbednosti.
Za sada nam se predlaže da vodimo dijalog samo pod uslovima SAD i samo o pitanjima koja interesuju Vašington, navedeno je u saopštenju.
Ranije danas ambasador Amerike u UN Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti rekla da Sjedinjene Države žele odmah i bez preduslova da započnu bilateralne razgovore sa Kinom i Rusijom na temu kontrole naoružanja.
"Sjedinjene Države žele da stupe u bilateralne razgovore o kontroli naoružanja sa Rusijom i Kinom, odmah i bez uslova. Sve što treba da uradite jeste da kažete 'da' i da sednete za pregovarački sto u duhu dobre volje", rekla je Tomas-Grinfild.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala