- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov, generalni sekretar ŠOS i specijalni predstavnik Vlade Kine razmotrili situaciju u Ukrajini

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Kine
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, generalni sekretar Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) Džang Ming i specijalni predstavnik Vlade Kine za pitanja Evroazije Li Huej razmotrili su na sastanku u Moskvi situaciju oko krize u Ukrajini i načine za njeno rešavanje, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Specijalni predstavnik kineske vlade informisao je Lavrova o svojoj nedavnoj evropskoj turneji, koja je imala za cilj upoređivanje gledišta i procenu mogućnosti političko-demokratskog rešavanja ukrajinskog sukoba.
Šef ruske diplomatije je na sastanku potvrdio da je ruska strana otvorena za rešavanje ukrajinske krize pregovorima, ali i isključio učešće u događajima koji se tiču promovisanja „formule mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.
Pored toga, Džang Ming i Li Huej zamolili su Lavrova da aktuelnom predsedniku Rusije Vladimiru Putinu prenese čestitke povodom pobede na predsedničkim izborima.
Specijalni predstavnik kineske vlade i generalni sekretar ŠOS istakli su Putinov lični doprinos kako u osnivanju i razvoju ŠOS-a, tako i u dinamičnom i svestranom jačanju rusko-kineske strateškog partnerstva.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala