- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Ko učestvuje u proizvodnji „komarca“ - najmodernijeg oružja Vojske Srbije

© Sputnik / Anton Vergun / Uđi u bazu fotografijaDron
Dron  - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Valjevska fabrika odbrambene industrije „Krušik“ učestvuje u izradi najmodernijeg oružja Vojske Srbije - dronovima komarac, a ekipe inženjera fabrike ubrzano rade na proizvodnji bojevih glava i upaljača.
Vršilac dužnosti generalnog direktora Holding koorporacije „Krušik“ Jovanka Andrić rekla je za Večernje novosti da je privilegija što učestvuju u tom važnom projektu i da tim „Krušika“ ispunjava sve pretpostavke da u najkraćem roku realizuje taj projekat.
„Možemo da očekujemo veliku tražnju i interesovanje za dron komarac u inostranstvu i zaključenje brojnih ugovora o isporuci na svetskom tržištu. Iz aktuelnih dešavanja u svetu shvatili smo da se borbena taktika značajno menja, da se sve više primenjuju modernija sredstva naoružanja i vojne opreme koja obezbeđuju visoku efikasnost“, rekla je ona.
Istakla je da smo dužni da budemo u toku sa novim trendovima, jer samo tako može da se obezbedi dugoročno održivo poslovanje.
Novosti pišu da će „Krušik“ proizvoditi mine za dron kalibra od 60 do 120 milimetara, vođene i nevođene rakete zemlja-vazduh i zemlja-zemlja, artiljerijske projektile od 155 milimetara, avio bombe, ručne granate, protivtenkovske mine, municiju od kalibra 40 milimetara.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala