- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Gradonačelnik Moskve: Ujedinjenje Krima s Rusijom – simbol istorijske pravde

© Sputnik / Maks Vetrov / Uđi u bazu fotografijaRuske zastave u Simferopolju
Ruske zastave u Simferopolju - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Pre deset godina Krim i Sevastopolj su se ujedinili s Rusijom, a taj datum je postao simbol obnavljanja istorijske pravde, ocenio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.
„Danas je dan čiji se značaj za našu zemlju i narod teško može preceniti: pre deset godina krim i Sevastopolj su se ujedinili s Rusijom. Taj datum je postao simbol obnove istorijske pravde“, napisao je Sobjanjin na svom telegram-kanalu.
On je naveo da je Rusija, zahvaljujući jedinstvu svih svojih građana, uspela da odoli i nastavlja da odoleva svim teškoćama i naglasio da su se Krim i Sevastopolj tokom protekle decenije veoma promenili, da je mnogo toga učinjeno, a da mnogo toga tek predstoji da se uradi.
„Za naše pravo na miran i slobodan život sada se hrabro bore učesnici specijalne vojne operacije. Uveren sam da će Rusija, kao i svi mi zajedno, učiniti sve da bi snovi i nade naših ljudi postati realnost. Istina je na našoj strani. Važno je da budemo svesni da ćemo zajedno pobediti. Čestitam vam Krimsko proleće, prijatelji“, dodao je Sobjanin.
Krim je postao ruski region u martu 2014. godine, nakon referenduma koji je održan posle državnog prevrata u Ukrajini. Na referendumu se 96,77 odsto birača na Krimu i 95,6 odsto birača u Sevastopolju izjasnilo za ujedinjenje s Rusijom.
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je, povodom godišnjice, ocenio da je izbor koji su žitelji Krima napravili na proleće, pokazao celom svetu njihov duh i karakter.
„Imamo zajedničku istoriju, veru, kulturu, zajedničku domovinu – Rusiju. Ta odluka je odredila našu budućnost, otvorila nove mogućnosti za razvoj“, dodao je Volodin.
Pogledajte i:
https://odysee.com/$/embed/@Sputnjik.Srbija:7/Novi-Sputnjik-Poredak---13-03-2024---Odysee:9?r=BtjL49NMPmCKH9jAnYgKmPnXZVrWpcuQ&autoplay=true
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala