- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nekada je mogla da bude borba za titulu – sada je prvo kolo čelendžera: Tim pobedio Filipa u Zadru

© AP Photo / Ng Han GuanFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
Pratite nas
Filip Krajinović, srpski teniser, poražen je od Austrijanca Dominika Tima u prvom kolu čelendžera u Zadru rezultatom 6:2, 7:6.
Kada se pomene ime Filipa Krajinovića teniski stručnjaci često kažu da je to najtalentovaniji teniser bez osvojene titule i to je zaista velika istina. Srpski teniser tokom karijere odigrao je pet finala i nikada nije uspeo da trijumfuje.
Njegov tenis govorio je da može mnogo više, ali Filipova glava uvek je nekako bila pogrešno usmerena u najvažnijim trenucima. Zbgo toga je prošle godine odlučio da pauzira, a pomišljao je i na to da završi karijeru.
Sa druge strane, o istoj stvari razmišljao je i Dominik Tim koji posle povrede više nije onaj stari. Austrijanac ima 17 titula u karijeri, od toga i jedan Grend slem (US Open), ali ovaj Tim koji sada igra je neki drugi teniser.
Tako smo došli do toga da dvojica fenomenalnih tenisera igraju jedan protiv drugog na čelendžeru u Zadru. Pre toga imali su dva međusobna duela, jedan davne 2013. takođe na čelendžeru, a jedan u Sinsinatiju je Krajinović Timu prepustio samo tri gema za ceo meč. Neverovatno je to da je austrijski teniser posle toga osvojio svoj jedini Grend slem u karijeri.
U Zadar su stigli neki drugi Filip i Dominik. Austrijski teniser je kao 90. na svetu upao u glavi žreb, dok je srpski teniser dobio specijalnu pozivnicu od organizatora.
U prvom setu je Tim bio bolji, odmah je napravio brejk i pretio i drugim, ali je Filip uspeo da se probudi i sitgne do izjednačenja. Međutim, uporniji Dominik napravio je još dva brejka i tako bez velikih problema stigao do prednosti.
Sličan je bio i drugi set u kojem je Tim ponovo odmah napravio brejk, ali vrlo brzo i drugi. Krajinović je vratio jedan, ali bio je daleko od preokreta jer mu je protivnik oduzeo još jedan servis gem.
To nije bilo sve što je srpski teniser imao da pokaže jer je uspeo da vrati drugi brejk, a zatim i treći pa je tako meč koji je išao ka sigurnoj pobedi Tima došao do taj-brejka.
Borio se Filip kao lav, ali Tim je bio uporniji i na kraju se plasirao u drugo kolo.
NOvak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2024
SPORT
Novak izazvao Lebrona: „Nije loše?“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala