- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova Makronu: Prekinite isporuke oružja Kijevu

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron bi trebalo da prekine isporuke oružja Kijevu i iznese predlog za primirje stranama u bliskoistočnom sukobu, izjavila je ruskim medijima portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući inicijativu francuskog predsednika o prekidu vatre u Ukrajini za vreme Olimpijade.

„Predlažem Makronu da prestane sa isporukom oružja kojim se ubijaju civili, kao i da prestane da sponzoriše terorizam. Drugi predlog Makronu je da sličan predlog iznese stranama bliskoistočnog sukoba. Tamo, sigurno, mnogo toga zavisi od reči Francuske“, rekla je ona.

Makron je 16. marta predložio Rusiji da uspostavi prekid vatre tokom Olimpijskih igara u Parizu. Odgovarajući na pitanje o učešću sportista iz Rusije u neutralnom statusu, on je izjavio da Francuska kao organizator Olimpijskih igara prati mirovne signale i sledi odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).
Dodao je da Rusija kao zemlja ne može da učestvuje u Olimpijskim igrama jer je tako doneta odluka, ali da sportisti mogu da učestvuju pod belom zastavom.
Ranije je ministar sporta Rusije Oleg Maticin rekao da će Ministarstvo sporta RF zajedno sa federacijama i sportistima odlučiti o učešći na Olimpijadi 2024. godine nakon što MOK iznese svoj stav o uredbi.
Olimpijske igre će se održati u Parizu 26. jula-11. avgusta 2024. godine.
Pogledajte i:
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
RUSIJA
Moskva: Makronova izjava o slanju trupa ─ početak podele Ukrajine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala