- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Unicef: Više od 13.000 dece ubijeno u Pojasu Gaze tokom izraelske ofanzive

© AP Photo / Mohammed DahmanPalestinci u Pojasu Gaze
Palestinci u Pojasu Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Više od 13.000 dece ubijeno je u Pojasu Gaze od početka ofanzive Izraela, saopštio je danas Fond Ujedinjenih nacija za decu (Unicef). Unicef navodi da veliki broj palestinske dece u Pojasu Gaze pati od teške neuhranjenosti.
Izvršna direktorka Unicefa Ketrin Rasel rekla je danas za Si-Bi-Es da je u sukobu u Pojasu Gaze zabeležena gotovo najveća stopa smrtnosti među decom od svih sukoba u svetu, preneo je Rojters.
Raselova je istakla da se tokom posete bolnicama u kojima su smeštena palestinska deca koja pate od teške neuhranjenosti uverila da su bebe i deca bili toliko iscrpljeni da nisu imali snage ni da plaču.
Ona je napomenula da postoje veoma veliki birokratski problemi kada je u pitanju dostavljanje humanitarne pomoći Pojasu Gaze kamionima.
Međunarodne kritike na račun Izraela pojačale su se zbog velikog broja civila poginulih u Pojasu Gaze, zbog toga što se Palestinci u enklavi nalaze na ivici gladi i zbog navodnog blokiranja isporuke humanitarne pomoć, navodi Rojters.
Izrael je odbacio te optužbe.
Ujedinjene nacije su saopštile u subotu da je u severnom Pojasu Gaze svako treće dete uzrasta do dve godine akutno neuhranjeno.
Deti v lagere v gorode Rafah v sektore Gaza  - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
MULTIMEDIJA
Kako izgleda život dece u Pojasu Gaze /foto/
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala