- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija može stvoriti sanitarnu zonu na teritoriji Ukrajine

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnik, dron
Ruski vojnik, dron - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Rusija, uzimajući u obzir napade ukrajinskih oružanih snaga na Belgorodsku oblast, u nekom trenutku bi mogla da stvori „sanitarnu zonu“ na teritoriji Ukrajine koja se graniči sa Rusijom, izjavio je kandidat za predsednika Rusije i aktuelni šef države Vladimir Putin u svom predizbornom štabu.
"Nisam spreman da sada pričam o tome šta, kako i kada treba da pripojimo (teritorije). Ali ne isključujem da ćemo, imajući u vidu tragične događaje koji se danas dešavaju, biti prinuđeni u jednom trenutku - kada to budemo smatrali potrebnim – da stvorimo određenu „sanitarnu zonu“ na današnjim teritorijama pod kontrolom kijevskog režima“, naglasio je on, komentarišući predloge o pripajanju Harkovske oblasti kako bi se sprečili ukrajinski napadi na rusku granicu.
„Stvoriti zonu bezbednosti, preko koje neprijatelj neće moći da koristi svoje oružje, pre svega, naravno, strane proizvodnje“, objasnio je šef države.
„To je posebno pitanje“, rekao je on u svom predizbornom štabu, odgovarajući na zahtev da se imenuje veličina moguće „sanitarne zone“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala