- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Izvor vlasti u Rusiji je narod; Svi smo u istom timu

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin u izbornom štabu
Ruski predsednik Vladimir Putin u izbornom štabu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio je građanima koji su glasali na predsedničkim izborima i poručio da su svi u istom timu.

"Izvor vlasti u Rusiji je - narod, od svakog glasa svakog građanina sačinjena je jedinstvena volja naroda. Ko god želeo da uguši našu volju, svest - nikome to nije pošlo za rukom u istoriji, nije ni sada i neće ni u budućnosti", poručio je on.

Ruski lider je naglasio da mašta o jakoj i suverenoj Rusiji i da se nada da će rezultati glasanja omogućiti da se ti ciljevi ostvare.
"Izbori u Rusiji su demokratski", ocenio je ruski predsednik.
Posebnu zahvalnost izrazio je borcima u specijalnoj vojnoj operaciji, koji ne žaleći svoje živote, obezbeđuju odbranu zemlje.
Ispred nas je mnogo zadataka, nema sumnje u to da smo konsolidovani, poručio je Putin.
Prema njegovim rečima, izlaznost na predsedničkim izborima pokazuje da Rusi osećaju da upravo od njih zavisi mnogo toga.
Rezultati izbora su odraz poverenja građana i njihovih nada da će sve biti ispunjeno, istakao je Putin.

"Zahvaljujem svih Rusima na poverenju, učiniću sve što je u mojoj moći da ostvarim sve prioritetne zadatke i ciljeve", poručio je ruski lider.

Prema njegovim rečima, svi predviđeni planovi za razvoj Rusije koji su ranije predstavljeni u obraćanju Federalnoj skupštini, nesumnjivo će biti rešeni, a ciljevi će biti postignuti.
On je, govoreći o izazovima u novom mandatu, rekao da je potrebno rešavati zadatke SVO, jačati odbrambenu sposobnost i Oružane snage Rusije.
On je prethodno u razgovoru sa volonterima rekao da postoje uslovi za napredak kako bi Rusija bila još jača, čvršća i efikasnija.

O smrti Navaljnog

Putin je, odgovarajući na pitanja novinara, prokomentarisao i smrt Alekseja Navaljnog, nazvavši je tužnim događajem.
On je konstatovao da se to događa, to je život.
„Zar se to nije dešavalo u Sjedinjenim Američkim Državama? Dešavalo se i to više puta, obratio se Putin američkom novinaru koji mu je postavio.

Krim: Uvek ćemo biti uz Putina

Predsedavajući krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin pre deset godina eliminisao smrtnu pretnju koja je stanovnicima Krima dolazila od ukrajinskih vlasti.
"Krimljani će uvek biti uz Putina, jer je on bio sa njima 2014. godine i sklonio smrtonosnu pretnju koja se nadvila tada nad poluostrvom. U tom teškom momentu on nam je pružio ruku pomoći, spasio nas neizbežne katastrofe, pomogao da se obezbedi istorijski povratak Krima Rusiji i osigurao neverovatan razvoj poluostrva", istakao je Konstantinov za Sputnjik.
U Rusiji su od 15-17. marta održani predsednički izbori. Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona ─ Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.
Građani su birali između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su bili i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju „Novi ljudi“.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
RUSIJA
Prva poruka Putina posle objavljivanja rezultata: Rusija mora da bude još jača, čvršća i efikasnija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala