- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: U predsedničke izbore mešaju se sve neprijateljske zemlje, prednjače Amerika i Nemačka

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
U predsedničke izbore u Rusiji mešaju se sve neprijateljske države, a prednjače SAD i Nemačka, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sjedinjene Američke Države pokušavaju da izdejstvuju da čitav svet proglasi izbore za nelegitimne i Moskva se tome suprotstavlja, navodi se u saopštenju zamenika predsednika komisije Ministarstva za izbore Genadija Askaldoviča.
On je dodao da su predstavnici nesistemske ruske opozicije i oni koji su napustili zemlju otvoreno pozivali ljude u SAD da bojkotuju izbore.
Nemačka pokušava da se meša u izbore preko nevladinih organizacija i medija s ciljem da ih stavi pod znak pitanja, dodaju u Ministarstvu.
"Žele da ocrne i dovedu u pitanje naš izborni proces", naveo je diplomata.
Kako je navedeno, na društvenim mrežama se objavljuju lažne informacije u vezi sa izborima, odnosno fotografije i video snimci na kojima se vide kolone Rusa koji žele da glasaju predstavljaju se kao protesti.
"Rusi koji su glasali u inostranstvu, odbacili su pozive marginalnih ličnosti i napravili slobodan izbor", rekla je portparol Ministarstva Marija Zaharova.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala