- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev „preživeo“ Amerikanca, a Alkaras „grešnika“ za finale Indijan Velsa /video/

© AP Photo / Kirsty WigglesworthKarlos Alkaras i Danil Medvedev
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Spektakularan tenis igra se u Indijan Velsu, gde će se u finalu sastati Rus Danil Medvedev i drugi teniser planete Karlos Alkaras. Španac je uspeo da preokrene protiv Janika Sinera – 1:6, 6;3, 6:2, a identičan scenario režirao je i najbolji ruski teniser, koji je slavio protiv Amerikanca Tomija Pola – 1:6, 7:6, 6:2.
Finale u „Kalifornijskoj pustinji“ biće odigrano u nedelju od 22 časa.
Očekivala je Amerika atomski tenis i spektakl i dobila ga je! Prvi su na teren izašli drugi i treći reket planete, a meč je pri vođstvu Italijana 2:1 u gemovima bio prekint zbog kiše. Posle pauze koja je trajala duže od sat i po, Alkaras je uspeo da „ukrade“ servis rivalu i nanizao je nestvrnih pet gemova za dobijanje prvog seta rezultatom 6:1.
Činilo se da će se „grešnik“ loše provesti, ali je onda usledio totalni preokret, kom je mogao malo ko da se nada. Zaigrao je svoj najbolji tenis Španac, delovao je poput furije na terenu i uspeo je da spasi brejk loptu u drugom setu i na kraju slavi rezultatom 6:3.
Treći set i velika borba na samom startu, sve do trećeg gema kada je Alkaras uspeo da dođe do brejka, usledila je potvrda, a onda i dupli brejk. Već tada je bilo jasno da će Italijan, koji do Indijan Velsa nije znao za poraz ove sezone, prvi put potpisati kapitulaciju.
Na kraju je Karlos uspeo da slavi rezultatom 6:2, iskoristivši treću meč loptu za prvo finale još od onog sa Novakom Đokovićem u Sinsinatiju, posle 209 dana!
Alkaras je“preživeo“ Sinera, a Danil Medvedev je morao kroz isti „pakao“ da prolazi protiv domaćeg tenisera za finale Indijan Velsa.
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SPORT
Micić i Pokuševski nisu sprečili poraz Šarlota /video/
Tomi Pol koji igra fantastično pred svojim navijačima i na betonskoj podlozi, osvojio je uvodni gem, zatim je napravio dupli brejk i ekspresno je poveo 4:0 protiv favorizovanog Rusa.
Uspeo je četvrti reket današnjice da „poništi“ jedan brejk i da smanji na 4:1, ali je već u sledećem ponovo pretrpeo gubitak servisa i Tomi Pol je kasnije iskoristio petu meč loptu za 6:1.
U drugom setu kao da se drugi Danil pojavio na terenu. Potpuno je „razoružao“ rivala i dominantnom i brzom igrom, ekspresno je stigao do duplog brejka – 4:0.
Imao je Rus ogromnih 5:2, ali ni to nije bilo dovoljno da se izbegne drama. Amerikanac je uspeo da mu otme servis za 4:5., a kako se posle igralo gem za gem, pobednika je morao da odluči tajbrejk u kom je više sreće i znanja imao Medvedev – 7:3.
Gubitak tajbrejka očigledno je psihološki i te kako uticao na Pola, koji je 17. reket sveta, pa je Rus treći set dobio iuz dva brejka rezultatom 6:2 u meču koji je trajao dva sata i 25 minuta.
Nema dileme da ljubitelje tenisa očekuje spektakularno finale između Rusa Danila Medvedeva i Španca Karlosa Alkarasa.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
Pravo pitanje za Đokovića – ima li leka za „krštenicu“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala