- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Centralna izborna komisija Rusije: Hvala Zapadu što nas je ujedinio

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaFasada zdanja Centralne izborne komisije (CIK) Rusije
Fasada zdanja Centralne izborne komisije (CIK) Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
Pratite nas
Hvala Zapadu što nas je ujedinio, izjavila je predsednik Centralne izborne komisije Rusije Ela Pamfilova, komentarišući visok odziv birača na izborima za predsednika Rusije u inostranstvu.
„Želim da zahvalim Zapadu, on nas je ujedinio. Još bolje smo razumeli koliko je trenutno važno da budemo zajedno, znate, što je veći pritisak na nas, to se više odupiremo“, rekla je Pamfilova novinarima, komentarišući rast izlaznosti glasača u poređenju sa predsedničkim izborima 2018. godine.
Ona je takođe dodala da je izborni sistem Rusije ozbiljno unapređen u smislu primene inovativnih tehnologija tokom poslednjih godina.
U Rusiji se od 15-17. marta održavaju predsednički izbori. Ovo su prvi predsednički izbori na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona ─ Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.
Građani biraju između četiri kandidata – pored aktuelnog predsednika Vladimira Putina, na spisku kandidata su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije (LDPR) Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju „Novi ljudi“.
Pogledajte i:
Red za glasanje na predsedničkim izborima u Rusiji ispred ruske škole u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 17.03.2024
SRBIJA
Na predsedničkim izborima u ruskoj školi u Beogradu do sada glasalo 2.000 Rusa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala