- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Atipični Amerikanac impresioniran Micićem – a i ranije je „na sva usta“ hvalio Srbe

© AP Photo / Nell RedmondVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Oduševio je Vasilije Micić NBA fanove driblingom kojim je oborio čuvenog Kevina Durenta na patos. Posle duela dobio je pohvale upravo od Durenta, tako da nije samo impresionirao navijače, već i ovog legendarnog protivnika.
Vasa je jednim driblingom iz igre izbacio jednog od najboljih košarkaša ikada, da je čak završio na zadnjici, a nakon meča, Durent, koji nije ostao imun na ovaj potez, je prokomentarisao igru našeg reprezentativca.
„Lukav je, zna kako da igra svoju poziciju. Pametan je, koristi prilike koje mu se ukažu. Srećan sam zbog njega“, rekao je Durent.
Komplimentima je uzvratio i Vasa:
„Durent je jedan neverovatan igrač i jedan od mojih omiljenih. Definitivno je jedan od najtalentovanijih koje sam ikada video“, rekao je Micić.
Zanimljivo je da je Durent i ranije znao pozitivno da komentariše srpske košarkaše.
Javno je istakao da je asistencija Miloša Teodosića protiv reprezentacije SAD-a bila jedna od najboljih koje je video.
„On je prošlog leta izveo najbolje dodavanje koje sam ikada video. Svi smo se pitali kako je, dođavola, to video?! Desnom rukom, sa linije za tri poena, kroz dvojicu naših igrača. Bio sam prevaren i rekao sam u sebi 'Ovo je najbolje dodavanje koje sam ikad video... od bilo koga'. Tako da sam uzbuđen što ću moći da vidim kako igra“, rekao je Durent i istakao da je Teodosić najbolji asistent protiv kojeg je igrao.
Naravno, Durent je tokom karijere hvalio i Nikolu Jokića.
„Oduvek sam imao poštovanje prema Jokiću. Oduvek sam znao da je neverovatan igrač. Nisam bio iznenađen da su ti igrači dobri, posebno neko kao Jokić. Gledao sam ga, igrao sam ranije protiv njega od kada je dostigao vrh kao igrač“, rekao je Durent.
Lepo od tako velikog NBA igrača da se uvek seti da uputi lepe reči prema srpskim košarkašima prema kojima poseduje poštovanje.
Neko će reći - atipičan Amerikanac.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
SPORT
„Kako sam prestao da brinem i počeo da volim Novaka, najboljeg svih vremena“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala