- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

"Nemoć zbog fijaska administracije": Ruski ambasador o novom ispadu Bajdena na račun Putina

© AP Photo / Shawn ThewDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Američki predsednik ponovo je na neprihvatljiv način govorio o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, nazvavši ga „banditom“. Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov u tome vidi još jedan dokaz namere SAD da unište bilateralne veze sa Rusijom i nanesu joj strateški poraz.
Bajden je juče na svečanosti u čast Irske pozvao kongresmene da odobre njegov zahtev za sredstva Ukrajini kako bi se suprotstavili Putinu.
„Uveren sam da je većina članova Kongresa spremna da ispuni svoju dužnost. Nastaviću da pozivam svakog u ovoj sobi da se suprotstavi Vladimiru Putinu. On je bandit“, rekao je Bajden.
Antonov je rekao da je to još jedan neprihvatljiv ispad koji se potpuno uklapa u rusofobski kurs Vašingtona i nameru da se pokopaju bilateralne veze i Rusiji nanese strateški poraz.
„To je očigledna nemoć zbog slabih spoljnopolitičkih rezultata administracije koja trpi fijasko za fijaskom“, ocenio je Antonov.
Kako je rekao, od rusko-američkih odnosa nije ostalo praktično ništa, a poslednje dve sfere gde postoji saradnja – kosmos i atomska energija u civilne svrhe, takođe su izložene napadima rusofoba.

Vašington počeo da priznaje da Kijev gubi

Sjedinjene Države su izabrale Kijev kao oružje protiv Rusije, ali i tamo u poslednje vreme priznaju da ukrajinski front puca, rekao je Antonov.
„Amerika je odabrala Ukrajinu kao sredstvo ili kao oružje protiv naše zemlje. Realizovan je davnašnji san rusofoba. Sloveni ubijaju Slovene. Građani postsovjetske republike su zatrovani rusofobijom. Zadatak je oslabiti, a u najboljem slučaju smrviti Rusiju. A za to su sva sredstva dobra“, naveo je on.
Diplomata je rekao i da ruska strana nije čula iz Amerike nijednu reč žaljenja zbog žrtava među ruskim civilima. Umesto toga, Amerika na račun Rusije sipa „drvlje i kamenje“ zbog svega i svačega.
„U poslednje vreme američki zvaničnici počinju da priznaju da front puca. Počinje da se raspada. Stalno slušamo o uspesima ruskih snaga i oslobađanju naselja duž linije razdvajanja, a u SAD priznaju da će se situacija u budućnosti pogoršavati. Kijev je blizu teškog poraza“, zaključio je Antonov.
Ruski predsednik Vladimir Putin na otvaranju međunarodnog turnira „Igre budućnosti“ - Sputnik Srbija, 1920, 22.02.2024
RUSIJA
Putin o Bajdenovoj nepristojnoj izjavi: Bio sam u pravu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala