- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika je „pikirala“ mladog Rusa /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaška lopta
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Jegor Demin, mladi ruski košarkaš, jedan je od samo dvojice evropskih košarkaša kojima se predviđa visoka pozicija na NBA draftu 2025. godine.
Demin, momak rođen 2006. godine, veoma je zanimljiv kao košarkaš koji može da pokrije sve tri spoljne pozicije.
Uz to, visok je čak 206 centimetara što ga kandiduje za još jednu – ulogu krilnog centra koji širi igru i preti šutem sa distance.
Demin je član mladog tima Real Madrida, nedavno je u tandemu sa mladim srpskim igračem Mitrom Bošnjakovićem dominirao na turniru mladih nada Evrolige i očekuje se da naredne sezone uđe u seniorsku košarku.
A za period koji dolazi posle, predviđa mu se i NBA karijera.
Renomirani Draft ekspres je Demina i njegovog saigrača iz Reala Uga Gonsalesa svrstao među deset najvećih talenata koji će se naći na NBA draftu 2025. godine.
Gonsalesu se predviđa peta, a Deminu deveta pozicija – zanimljivo, oba mesta pripadaju ekipi San Antonio Sparsa koju predvodi legendarni „ludi Srbin“ Greg Popovič.
Demin bi sa svojim kvalitetima vrhunskog baratanja loptom, lucidnošću u dodavanjima i preciznim šutem bio veoma zanimljiv za ekipu Sparsa koja gradi novu generaciju predvođenu Francuzom Viktorom Vembanjamom.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala