- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Er Srbija“ ostvarila rekordni profit od 40,5 miliona evra u 2023. godini

© Sputnik / Aleksandar Džorovič / Uđi u bazu fotografijaPrvi let Er Srbije posle ukidanja vanrednog stanja
Prvi let Er Srbije posle ukidanja vanrednog stanja - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2024
Pratite nas
Kompanija „Er Srbija“ saopštila je danas da je u 2023. godini prema preliminarnim rezultatima, ostvarila rekordni profit od 40,5 miliona evra i to zahvaljujući uvođenju preko 20 novih destinacija, velikom rastu ukupnog broja letova i prevezenih putnika, kao i efikasnom poslovanju.
Na taj način, srpska nacionalna avio-kompanija je nastavila sa pozitivnim trendom poslovanja i praktično zabeležila dvostruko veći profit u poređenju sa prethodnom godinom, oba puta bez ijednog evra državnih subvencija, navodi se u saopštenju.
„Er Srbija“ je i tokom 2023. godine nastavila da ostvaruje pozitivan operativni i neto rezultat i prema preliminarnim rezultatima zabeležila prihod od 627,9 miliona evra, premašivši pola milijarde evra prihoda po prvi put od 2013. godine, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.
„Er Srbija je prošle godine značajno porasla u odnosu na poslednju pretpandemijsku 2019. godinu. Ta godina ostaje u istoriji, a novu istoriju pišemo sada. Prošle godine uvećali smo našu mrežu za 23 nove destinacije i u jednom trenutku leteli na ukupno 87 ruta do 34 zemlje širom Evrope, Severne Amerike, Azije i Afrike. U redovnom i čarter saobraćaju prevezli smo ukupno 4,19 miliona putnika, što je treći najbolji rezultat u istoriji kompanije dugoj skoro 97 godina“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.
Udeo transfernih putnika, prema njegovim rečima, porastao je na 40 odsto, sa 35 odsto u 2022. godini.
U narednim nedeljama i mesecima, planirano je proširivanje flote „Er Srbije“, pre svega kada je reč o regionalnim avionima ATR 72-600, ali i novim avionima za dugolinijski saobraćaj erbas A330-200, koji bi trebalo da doprinesu jačanju tog vida saobraćaja i daljoj ekspanziji, preneo je Tanjug.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala