- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Vasa napravio limunadu

© AP Photo / Nell RedmondVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Mučio se Vasilije Micić dok je bio u Oklahomi, nije dobijao šansu, ali posle prelaska u Šarlot Hornetse dobio je pravu priliku i u isto vreme zadobio poverenje saigrača. Pomalo je i izlizana ona izreka da treba napraviti limunadu kada ti život podari limun, a Vasa je upravo to učinio.
Treba se samo podsetiti vremena kada je Micić igrao u Evropi. Tada je isticao da želi da ode u NBA ligu samo ako će imati veliku ulogu u najjačoj ligi sveta. Bio je MVP Evrolige, najbolji strelac, MVP Fajnal fora i sa punim samopouzdanjem je otišao preko bare.
Dugo, neko bi rekao i predugo, se najavljivala takva mogućnost, a na kraju je Micić završio u redovima Oklahome.
U dresu Tandera, nažalost, nije dobio pravu šansu, ali bi Šarlot mogao da bude njegova mirna luka i mesto gde će pokazati šta zna. Mnogi bi psihički pali da su u Micićevoj koži, ali on je iz svega izašao još motivisaniji i jači.
Kako koja utakmica prolazi, sve je izvesnije da bi upravo tako moglo da bude. Ova poslednja protiv Memfisa je možda i krunski dokaz. Ostvario je Micić rekord karijere u NBA ligi pošto je postigao 25 poena. Bio je starter u ekipi Šarlota, a na terenu je proveo nešto više od 30 minuta. Za to vreme zabeležio je i osam asistencija i dve ukradene lopte.
Igramo stilom koji mi leži, sa dosta kretnji, dodavanja. Pokušavam da se dobro uklopim, jer kao što sam rekao, imamo mnogo talentovanih igrača. Možda sam ja danas bio najbolji što se tiče poena, ali ključ je uvek naći najboljeg igrača na najboljoj poziciji. To je i danas sveukupno bio deo naše igre, rekao je Micić posle najbolje partije do sada.
Deluje da i Micić igra sve agresivnije kao i da se prilično privikao na uslove NBA lige.
To je standard u NBA. Morate da budete aktivni sve vreme, mnogo puta sam čuo otkako sam došao ovde da je taj atletski deo jedna od najvažnijih stvari, tako da je to bio jedan od ključeva danas. Srećan sam zbog toga. Ne znam, možda taj ritam... Pokušao sam da igram svoju igru, svaki put igram najbolje što mogu, ponekad to nije najbolje, ali to sam ja. Trudim se da svaki put budem bolji, to je sve“.
© AP Photo / Nell RedmondVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Vasilije Micić
Tokom februara je 30-godišnji plejmejker u proseku po utakmici ubacivao 13,8 poena uz 6,2 asistencije.
Duel protiv Memfisa pokazao je da Vasa može da ubacuje i debelo preko 20 poena. Poređenja radi, Micić je u Oklahomi prosečno beležio 3,3 poena, 0,8 skokova i 2,5 asistencije po utakmici.
Zato i ne čudi što su Micićevi saigrači oduševljeni šta sve može da uradi na terenu.

„Ima visok nivo inteligencije u igri. Kada stvari na terenu postanu komplikovane, on će ući i promeniti tempo igre. Vidi stvari pre nego što se dogode. Čita situacije, čita sve u napadu. Odličan je za nas“, rekao je krilni centar Šarlota Majls Bridžis.

Jasno je krilnom centru da je Miciću potrebno još vremena da se prilagodi svim zahtevima u NBA ligi da bi zasijao u još većem sjaju.
„Teško je, jer postoje određeni problemi u komunikaciji, ali on brzo kapira stvari. Ne možete da se ljutite na njega jer radi sjajan posao u organizaciji tima. To je sve što možemo da tražimo", poentirao je Bridžis.
Potpuno je sada jasno da je odlazak Micića u ekipu gde će dobiti minutažu bio dobar splet okolnosti. Očigledno je da mu je konkurencija manja nego u redovima Tandera. Više ne mora da se bori sa Šaj Gildžes-Aleksanderom i Džošom Gidijem za minutažu, već koristi najbolje prostor koji je dobio u najjačoj ligi sveta.
© AP Photo / Darko VojinovicVasilije Micić
Vasilije Micić - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Vasilije Micić
Želeo je da bude prva violina nekog tima u NBA ligi i sada upravo to postaje u ekipi Šarlot Hornetsa.
Evroliga vrlo dobro zna Micićeve sposobnosti, a vreme je da i NBA sazna. Vasilije trenutno uživa u svojoj „limunadi“.
Formula 1 - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Skandal dobija novu epizodu – na sudu: „Tražićemo ispravljanje istorijske nepravde“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala