- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbija izgubila bitku za Aleksandra – Pavlović „pancer“: „U mojim grudima kucaju dva srca“

© Angelika WarmuthAleksandar Pavlović
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2024
Pratite nas
Gotovo je! Srbija je i zvanično izgubila bitku za Aleksandra Pavlovića, talentovanog vezistu Bajerna, koji je odlučio da igra za reprezentaciju Nemačke. Borili su se svim silama Dragan Stojković Piksi i njegovi saradnici da privole momka srpskih korena da stane pod našu zastavu, ali su „panceri“ na kraju odneli pobedu.
Kada su Nemci videli da je vrag odneo šalu i da je Srbija ozbiljna u nameri da Aleksandar Pavlović zaigra za „Orlove“, Julijan Nagelsman odlučio je da ga pozove za martovske prijateljske mečeve sa Francuskom 23. marta, odnosno Holandijom tri dana kasnije.
Nagelsman je odlučio da uvrsti na spisak Pavlovića, koji će u nacionalnom timu Nemačke zameniti klupskog kolegu Leona Gorecku.
Ubrzo po objavljivanju spiska Julijana Nagelsmana oglasio se i glavni akter čitave priče - Aleksandar Pavlović, poručivši da mu nije bilo lako, jer u njegovim grudima kucaju dva srca.
„Srećan sam što sam pozvan u seniorski tim Nemačke. Moj plan bio je da odluku između Srbije i Nemačke donesem po završetku Evropskog prvenstvu ovog leta. Ipak, morao sam da odlučim momentalno“, rekao je Pavlović i nastavio:
„Želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije koji je uložio veliki trud oko mene. U mojim grudima biju dva srca. Moja majka je Nemica, a moj otac Srbin. Zbog toga moju odluku ne bi trebalo tumačiti da je protiv Srbije, nego u korist Nemačke. Rođen sam u Minhenu, tu sam i odrastao i čitavu karijeru dosadašnju sam proveo u Bajernu. Zato, jedva čekam da debitujem za Nemačku“, iskreno je poručio Aleksandar Pavlović.
Na kraju je ispalo dobro za Nemce, loše za Srbiju, trenutno i za Gorecku koji je zbog Pantovića upravo otpao sa poslednjeg spiska Julijana Nagelsmana.
Selektoru Srbije Draganu Stojkoviću i njegovim najbližim saradnicima iz FS Srbije, nema se šta zameriti jer su se na vreme dali u bitku za Aleksandra Pavlovića koji je rođen u Minhenu, ali vuče srpske korene.
Pavlović je do sada igrao za U20 selekciju Nemačke, a ukoliko i debituje za Nemačku u pomenutim prijateljskim susretima sa Francuskom i Holandijom, to ne znači i definitivno kraj za Srbiju. Naime, prema pravilima FIFA svaki igrač do 21 godine može da odigra tri utakmice za jednu reprezentaciju, posle čega može da promeni odluku.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Čudo na Banovom brdu: Adžić dao dva gola direktno iz kornera /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala