- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Siner i Alkaras idu u susret jedan drugom – još korak do spektakla

© AP Photo / Andy WongJanik Siner i Karlos Alkaras
Janik Siner i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 13.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković je eliminisan sa mastersa u Indijan Velsu, a trenutno dvojica njegovih najvećih rivala plasirali su se u četvrtfinale. Karlos Alkaras, španski teniser, savladao je Fabijana Marošana rezultatom 6:3, 6:3, dok je Janik Siner, italijanski as, bio bolji od Bena Šeltona i savladao ga rezultatom 7:6, 6:1.
Posle poraza Novaka Đokovića, najveće šanse za osvajanje titule u Indijan Velsu daju se Janiku Sineru, trećem teniseru sveta koji od početka sezone nema izgubljen meč. Niz je nastavio protiv Bena Šeltona sa kojim je imao probleme samo tokom prvog seta u kom su on i Amerikac razmenili po brejk.
U drugom setu italijanski teniser počeo je da igra odlično, pogađa je šta je hteo i ušao je u ritam koji Amerikanac nije mogao da isprati.
Iako je rekao da je bio nervozan, Alkaras je sa druge strane takođe bio siguran protiv Marošana, u prvom setu napravio je dva brejka, u drugom mu je bio dovoljan i jedan, a mađarski teniser nije uspeo ni da mu zapreti.
Da bi došao do finala, Janik će morati da zaustavi najpre Jiržija Lehečku, češkog tenisera koji igra odličan turnir, ali i Karlosa Alkarasa sa kojim bi mogao da se sretne u polufinalu.
U ovom trenutku Italijan deluje kao veći favorit u tom potencijalnom meču, a da bi do njega došao i Alkaras mora najpre da savlada Sašu Zvereva koji ga je nedavno pobedio na Australijan openu.
Talenotvanom Špancu ugroženo je i drugo mesto na ATP listi, jer brani hiljadu bodova koliko je prošle godine dobio posle osvajanja titule. Sa druge strane, Siner brani polufinale.
Upravo je u prošlogodišnjem polufinalu Indijan Velsa Karlos poslednji put pobedio Janika, posle toga Siner se osvetio dva puta, najpre u Majamiju, a zatim i pobedom u Pekingu.
Jirži Lehečka - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Čeh nastavio „seču favorita“ u Indijan Velsu – posle Rusa izbacio i Grka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala