- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Taker Karlson: Neću da se selim u Moskvu iako je bolja od bilo kog grada u Americi

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaTaker Karlson u Moskvi
Taker Karlson u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Poznati američki novinar Taker Karlson u Moskvi nije video ni beskućnike ni grafite - i oduševio se.
"To je grad sa populacijom od 13 miliona ljudi, veći nego bilo koji naš grad. Teško je upravljati takvim gradom. Tamo nema beskućnika. Nema grafita. Sve je besprekorno čisto. Javne površine su divne", izjavio je Karlson.
.Kako je istakao, arhitekturu nije pokvarila postmoderna koja "ima za cilj da vas demorališe, rani i uništi vaš duh".
"Neću da se selim u Moskvu. Ja sam u Americi. Nikada se neću odseliti. Ali Moskva se ne razlikuje toliko od američkih gradova moje mladosti. Imali smo slobodno društvo, mnogo slobodnije nego danas. Bilo je sigurnih, uglavnom čistih gradova. A Moskva je upravo to. Ovo me ne tera da volim Putina. To me tera da prezirem naše vođe.
Podsetimo, Karlson je 9. februara objavio intervju s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na svom sajtu, a zatim ga je objavio i na društvenoj mreži „Iks“ i na Jutjub kanalu. Intervju je na „Iksu“ imao više od 172 miliona, a na Jutjubu više od 10,4 miliona pregleda. Intervju je objavljen i na sajtu Kremlja.
Putin je u intervjuu detaljno objasnio da Moskva ne namerava da napadne zemlje NATO-a, a pre svega da ne planira da napadne Poljsku i baltičke zemlje, kako na Zapadu pokušavaju da ubede sopstveno stanovništvo.
Ruski lider je naveo i da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu s Ukrajinom nemoguć i da treba da razmišljaju o svojim daljim potezima. On je dodao da je Rusija spremna za dijalog.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala