- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sara je ispunila svoj san i poručila: „Predstavljamo i Srbiju i Republiku Srpsku!“

© SputnikSara Ćirković
Sara Ćirković - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Ovo je ispunjenje sna, kada je Sara ušla u salu maštali smo o plasmanu na Olimpijske igre, izjavio je trener srpske bokserke Sare Ćirković i selektor ženskog nacionalnog tima Mirko Ždralo.
Sara Ćirković je izborila plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku Skarlet Delgado.
„Ovo je ispunjenje sna mene kao trenera i Sare kao bokserke. Kada je ušla u salu maštali smo o ovom trenutku i plasmanu na OI. Imamo priliku da idemo na OI u Parizu. Zaista smo srećni. Znamo šta predstavljamo na OI u Parizu“, rekao je Ždralo.
„Na OI u Parizu predstavljamo i Srbiju i Republiku Srpsku“, dodala je Sara Ćirković.
Srpska bokserka je na kvalifikacionom turniru u Italiji ostvarila tri pobede. Ona je prvo savladala Francuskinju Roman Mulai, a potom i Karim Šukuru iz Nigerije.
Sara Ćirković je u poslednjem kolu kvalifikacija bila bolja od Kanađanke Skarlet Delgado.
Ona je 80. srpski sportista, koji je izborio plasman na OI u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.
Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67 kg) i Natalija Šadrina (60 kg).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala