- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski „tupoljevi“ sa „kindžalima“ preleteli Kaspijsko i Baltičko more /video/

Bombarder Tu-22M3 - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Ruski dalekometni bombarderi Tu-22M i lovci MiG-31 sa kompleksima „kindžal“ izveli su planske letove iznad Baltičkog i Kaspijskog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
„Avioni dalekometne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije su izveli planske letove u vazdušnom prostoru iznad neutralnih voda akvatorije Baltičkog i Kaspijskog mora. To su bili dalekometni bombarderi Tu-22M3 i MiG-31 sa kompleksima 'kindžal', dok su posade aviona MiG-31 napunile avione gorivom u vazduhu“, naveli su u ruskom Ministarstvu.
Prema rečima komandanta dalekometne avijacije generala Sergeja Kobilaša, letovi iznad Baltičkog i Kaspijskog mora su izvršeni u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.
Piloti dalekometne avijacije redovno lete iznad neutralnih voda Arktika, Severnog Atlantika, Crnog i Baltičkog mora, Tihog okeana, rekao je ruski general.
Ministarstvo odbrane Rusije je pojasnilo da su ih pratili avioni Su-30SM i Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, a da su na pojedinim etapama maršrute ruske avione pratili lovci drugih zemalja.
Pogledajte i:
Strateški bombarder-nosač raketa Tu-95MS  - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2024
MULTIMEDIJA
Ruski „tupoljevi“ oko devet sati leteli iznad Beringovog i Čukotskog mora/video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala