- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska reprezentacija na prijemu kod ambasadora Rusije: „Puna podrška i za učešće na Igrama Briksa“

© Foto : Ustupljeno Sputnjiku Ambasada Ruske Federacije
Ambasada Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Posle uspešno održanih „Igara budućnosti“ u Kazanju, E-sports i fidžital reprezentacija Srbije posetila je Ambasadu Rusije u Beogradu. Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan -Harčenko primio je srpske sportiste i istakao da će Ambasada nastaviti da pruža podršku.
S obzirom na izuzetno lepo iskustvo na „Igrama budućnosti“, srpski E-sports tim svoje umeće ima želju da pokaže i na Briks igrama koje će biti održane u junu.
Punu podršku srpski tim ima od samog ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocana-Harčenka, koji je sa zadovoljstvom primio sportiste i sa njima razgovarao o narednim ciljevima.
Aleksandar Isajlović, Nikola Ćirković, Miloš Aranđelović i Aleksa Ćitić zajedno sa predstavnikom Daliborom Marinovićem Ambasadoru su predali srpsku zastavu sa potpisima članova tima i dres sa Igara.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Da li će stari rivali imati novi okršaj – i to u „Novakovom domu“?
E-sport i fidžital reprezentacija Srbije učestvovala je na nedavnim Igrama budućnosti među 2.000 sportista i najavljeno je da će se nastaviti sa takvom praksom.
„Ponosni smo i srećni da smo mogli da učestvujemo u ovako velikom i važnom projektu. Fidžital oslikava dinamičnost i timski duh, a te su vrednosti ujedno i osnov filozofije našeg saveza. Kroz slične primere u drugim zemljama, poput Rusije, Brazila ili Kine, vidimo kako fidžital gradi snažne veze i promoviše vrednosti sportskog duha. Znamo koliko je sport važan za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, a pogotovo ako pričamo o najmlađima. Sada imamo još jedan školski sport u Beogradu u kojem će mladi moći ne samo da prate i uživaju u sportskim takmičenjima, već i sami aktivno učestvuju. Ovaj projekat je uspešno priveden kraju i to za samo osam meseci, zahvaljući i velikom trudu i angažmanu. Osim Sekretarijatu za sport i omladinu, zahvaljujem i Beogradskoj asocijaciji za školski sport, ali i svima koji su vredno radili na ovom projektu, a posebno svojim prijateljima košarkašima i fudbalerima i njihovim porodicama, svima koji su prepoznali i podržali ovaj projekat. Ovaj projekat najbolji je dokaz kako se sredstva mogu udružiti s javnim interesom u cilju stvaranja trajne vrednosti za celu zajednicu. Ulaganje u sport vraća se na brojne načine, od ekonomskih do onih koji se tiču fizičkog, ali i mentalnog zdravlja ljudi svih generacija. Nadam se da će se ovim primerom povesti i druge zemlje u regionu, mi stojimo na raspolaganju za svaku potrebnu pomoć. Želim zahvaliti Ambasadi Ruske federacije u Srbiji i NJ.E. gospodinu Aleksandru Bocan-Harčenku, Ambasadoru Ruske Federacije, kao i celoj fidžital zajednici, volonterima i prijateljima fidžitala,“ rekao je za Sputnjik Dalibor Marinović.
Milan Gajić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
SPORT
Trener Moskovljana oduševljen: Dvojica „njegovih“ Srba igraju protiv Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala