- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković posle neverovatnog poraza: „Užasno!“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, posle šokantnog ispadanja u trećem kolu turnira u Indijan Velsu rekao je da i dalje planira na nastupi u Majamiju, a svoj nastup je ocenio kao užasan.
Đoković je potpuno iznenađujuće poražen od „anonimnog“ Italijana Luke Nardija sa 2-1 u setovima.
Na pitanje novinara da li će i dalje želeti da igra u Majamiju, posle poraza na prvoj stanici u Americi, Novak je rekao da zasad hoće.
„Majami je tu, hajde da vidimo. Pre deset minuta sam bio na terenu, glava mi je i dalje malo vruća. Moram da uzmem dan-dva, pa onda da vidim šta želim sledeće da uradim“, rekao je Đoković.
Osvrnuo se Novak i na detalje iz duela sa Nardijem.
„Čestitam mu posebno što je u trećem setu igrao sjajan tenis. Gledao sam ga kako igra. Nisam znao mnogo o njemu, ali sam ga gledao kako igra i znao sam da igra odlično sa osnovne linije, posebno forhend. Dobro se kreće. Veoma je talentovan. Ušao je u žreb kao laki luzer, tako da zaista nije imao šta da izgubi.. Zasluženo je pobedio. Više sam bio iznenađen svojim nivoom. Moj nivo je bio jako, jako loš. To je to. Te dve stvari idu zajedno. Imao je sjajan dan, a ja baš loš", rekao je Đoković na konferenciji za medije.
Govorio je i o drugačijim uslovima u odnosu na prethodne dane.
„Pomogao sam mu da igra dobro, sebi nisam. Napravio sam neke zaista užasne neiznuđene greške. Igrao sam prilično defanzivno. Nisam bio puno na lopti u trećem setu. Iskoristio je vreme koje je imao. Igrao je slobodnije i agresivnije od mene, dovoljan mu je bio brejk na 3:2 u trećem setu. Danas je bilo malo vetrovito. Potpuno suprotno od onoga što je bilo prethodnih dana na treninzima i na prvom meču. To nije izgovor. Trebalo je da budem mnogo bolji. Ponavljam, svaka mu čast", zaključio je Đoković.
Na pitanje da li je na njegovu lošiju igru uticalo to što nije igrao od Australijan opena ili to što dugo nije igrao u Indijan Velsu, Đoković odgovara:
„Moglo bi da bude oba, da budem iskren. Nisam siguran. Analiziraću šta se dogodilo, šta sam mogao bolje, i idem dalje. Igram manje turnira, probirljiviji sam sa rasporedom, tako da nije sjajan osećaj kada se ispadne rano, pogotovo ovde gde nisam igrao pet godina. Zaista sam želeo dobar rezultat, ali nije bilo suđeno“.
Za kraj, novinari su pitali Novaka šta bi u retrospektivi uradio drugačije i šta misli o dosadašnjem delu sezone.
„Mogao sam sve da uradim drugačije. Kao što sam rekao, veoma loše izdanje. Da, nemam titulu ove godine i to je nešto na šta nisam navikao. Obično sam sezone u karijeri počinjao titulom na grend slemu ili Dubaiju, bilo gde… Ali u redu, to je deo sporta. Moram to da prihvatim, nadam se da ću još pobeđivati i da ću nastaviti dalje. Koji god trofej naredni da dođe, dobrodošao je, da razbijem negativni ciklus, pošto na poslednja tri-četiri turnira nisam ni blizu svoje najbolje igre“, zaključio je Đoković.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala