- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićeva briljantna partija za preokret nad Rajakovićevim Torontom /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Nikola Jokić, srpski košarkaški reprezentativac, ostvario je novi tripl-dabl učinak u NBA ligi i to u utakmici protiv ekipe koju kao trener vodi Darko Rajaković.
Jokić je upisao 35 poena uz 17 skokova i 12 asistencija, imao je čak šest ukradenih lopti i dve blokade za Denver u trijumfu nad Torontom od 125:119.
Jokić je ostvario 21. tripl-dabl učinak u sezoni, 126. u karijeri i trenutno je četvrti u istoriji NBA lige u toj kategoriji.
Veliku pomoć Jokić je imao u Džamalu Mareju koji je u poslednjoj četvrtini upisao 12 od 26 poena, a meč je završio i sa 12 asistencija.
Sa druge strane, srpski trener Darko Rajaković je imao velike probleme, čak petorica važnih igrača su bila van terena, ali se njegova ekipa odlično držala i imala čak i dvocifrenu prednost nad aktuelnim šampionima.
Ipak, u finišu je Denver preuzeo vođstvo i sačuvao ga do kraja, u čemu su ključnu ulogu imali upravo Jokić i Marej.
Pored Jokića tripl-dabl je imao i Luka Dončić sa 27 poena, 14 asistencija i 12 skokova u pobedi Dalasa nad Čikagom od 127:92.
Za razliku od njih poraz su doživeli Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski u timu Šarlota koji je izgubio od Detroita sa 114:97.
Micić je kao starter na terenu proveo 32 minuta, imao je 11 poena, sedam asistencija i pet skokova dok je Pokuševski upisao dva poena uz dve asistencije po skok i rampu za 11 minuta u igri.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala