- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Negativan imidž za Ameriku: Samo treba pustiti Bajdena da se 24 sata „vrti“ u medijima

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Da su mediji želeli da stvore negativnu sliku Sjedinjenih Američkih Država, oni bi 24 sata „vrteli“ govore američkog predsednika Džozefa Bajdena, izjavila je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući američke izveštaje o „subverzivnom“ radu ruskih medija.
U ranije objavljenom izveštaju američke Južne komande se navodi da SAD smatraju da je rad ruskih medija u Latinskoj Americi, uključujući „Sputnjik mundo“ i televiziju RT, pokušaj da se unište interesi Vašingtona u regionu.
„U slučaju da bi ruski ili neki drugi mediji hteli da stvore negativan imidž Vašingtona, oni ne bi to radili reportažama, ni dokumentarcima, već bi 24 sata sedam dana u nedelji ‘vrteli’ Bajdenove govore“, napisala je Zaharova na društvenim mrežama.
Po mišljenju američke Južne komande, Sjedinjene Američke Države se „pojavljuju kao pohlepna i imperijalistička država, koja je usmerena na maksimalno izvlačenje resursa sa kontinenta“. Prema procenama američke vojske, stremljenje Rusije da „promoviše vrline multipolarnog sveta“ u državama u Centralnoj i Južnoj Americi ima cilj da uništi odnose između SAD i njihovih partnera u regionu.
Američki analitički centar „Atlantik“ je u februaru pisao da je stav Rusije u medijskom prostoru Latinske Amerike jedan od najmoćnijih u regionu, kao i da predstavlja pretnju za američke interese zbog prisustva ruskih medija na mnogim internet platformama, uključujući Sputnjik i RT.
Situacija sa ruskim medijima na Zapadu je poslednjih godina sve složenija. Evropski parlament je 2016. godine doneo rezoluciju u kojoj se navodi da je neophodno da se suprotstave ruskim medijima, a kao glavne pretnje se u dokumentu navode Sputnjik i RT.
Brojni zapadni političari, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i predsednika Francuske, optužili su Sputnjik i RT za mešanje u američke i francuske izbore, ali nisu naveli nikakve dokaze. U martu prošle godine je šef Južne komande Pentagona Laura Ričardson zatražila od Kongresa još sredstava za borbu protiv ruskih medija, ukazujući na uspehe agencije Sputnjik i televizije RT u Latinskoj Americi koja „narušava poverenje“ u Sjedinjene Američke Države.
Pogledajte i:
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
RUSIJA
Zaharova: Amerika se krvavo osramotila ukrajinskim projektom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala