- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako izgleda pobediti idola sa postera: „Da mi je neko rekao... Čudo!“ /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillLuka Nardi i Novak Đoković
Luka Nardi i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Pre samo četiri nedelje Luka Nardi je izgubio od 462. tenisera na svetu, a sada je u trećem kolu Indijan Velsa savladao Novaka Đokovića, svog idola.
Nardi se na Indijan Velsu pojavio kao zamena za povređenog Tomasa Ečeverija i ostvario je najveći uspeh u karijeri, pobedom nad Đokovićem.
Nardi je savladao Novaka u tri seta, posle gotovo dva i po sata velike borbe.
„Čudo! Ne znam kako sam ostao smiren. Stvarno ne znam. Ja imam 20 godina, izvan sam 100 igrača na ATP listi, a pobedio sam Novaka. Ludo“, naveo je Nardi.
Mladi Italijan je ranije otkrio da u svojoj sobi ima Đokovićev poster.
„Da, imam ga. Svako veče kada odem u krevet – vidim Novaka. Mislim da ću, počev od sada – nastaviti s time, sigurno. Šalim se, ali – imam poster i mislim da ću ga zadržati“, rekao je Nardi.
Nije očekivao da će uopšte igrati na prvom Masters turniru sezone, ali je na njemu doživeo najveći uspeh.
„Da mi je neko rekao da će se tako odviti, nazvao bih ga ludim. Bio sam treći na listi za ulazak u žreb od gubitnika u kvalifikacijama. Čak i to mi je bilo iznenađenje, da sam uopšte ušao. Nikada nisam pobedio igrača iz top 50 u karijeri. Pobedio sam Džanga, sada i Đokovića. Ne znam ni šta da kažem“, istakao je Nardi.
Pred duel sa Đokovićem je imao jednu želju.
„Pre meča sam razgovarao sa trenerom i rekao sam mu samo da ne želim da izgubim sa 6:1, 6:1. Posle tri-četiri gema – a bilo je mnogo vetrovito i nije bilo lako ni jednom ni drugom – shvatio sam da igram dobro, da se osećam dobro u razmenama. Počeo sam da verujem (u pobedu) već posle nekoliko gemova. Pokušavao sam da ne slušam previše tribine, već da budem usredsređen na ono što moram da uradim. Treneri su mi posle meča rekli: ’Luka, svi su navijali za tebe’. Protiv Đokovića, koji je najbolji igrač u istoriji. Sećaću se ovoga do kraja života“, zaključio je Nardi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala