- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Ko u Srbiji ne čeka na posao ni dana: Cenjeni su i priznati, a plata ide i do 235.000 dinara

© Foto : Pexels/Photo by ThisIsEngineering mašinski inženjer
mašinski inženjer - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Mašinski inženjer je zanimanje koje je veoma traženo, tako da oni koji diplomiraju na mašinskim fakultetima praktično ne čekaju ni dana na posao, već posao zapravo čeka njih.
Ovih dana oglasi za posao puni su upita za ovo zanimanje, a tražene su gotovo sve potkategorije ove struke.
Uvođenje atraktivnih studijskih programa, dolazak visokotehnoloških kompanija u Srbiju i siguran posao doprineli su većem interesovanju mladih za upis na Mašinski fakultet u Beogradu, piše „Blic biznis“. Godišnje fakultet upiše oko 680 studenata na svim studijskim programima, a oko 350 završe kao master inženjeri koji lako nađu posao i pre diplomiranja, a mali broj odlazi u inostranstvo.
U oglasima za posao u kojim se traže mašinski inženjeri najtraženije oblasti su proizvodno mašinstvo, automatsko upravljanje, termotehnika, procesna tehnika i industrijsko inženjerstvo.
I srpska nacionalna avio-kompanija ima često oglase za posao u kojem se traži mašinski inženjeri za rad na beogradskom aerodromu.
A kada je o platama reč, kako je pokazala nedavna anketa, mašinci zarađuju od 1.300 evra, ili 1.500 i više do oko 235.000 dinara. To ovo zanimanje svrstava u jedno od najplaćenijih poslova u Srbiji.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala