- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši savetnik Pentagona: Amerika će uskoro napustiti Ukrajinu zbog neuspeha

© AFP 2023 / Saul Loeb Pentagon
Pentagon - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2024
Pratite nas
Ostavka zamenika američkog državnog sekretara Viktorije Nuland ukazuje da će SAD uskoro napustiti Ukrajinu, izjavio je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal „Džadžing fridom“.
„Očigledno je da su Nuland naterali da podnese ostavku. Moguće je da se njen odlazak smatrati signalom o spremnosti administracije da se što je moguće tiše i brže ogradi od katastrofe u Ukrajini u narednih nekoliko meseci“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, Vašington može da u Ukrajini ponovi vijetnamski scenario, kada su SAD sve ostavile i napustile zemlju. Američki pukovnik je pojasnio da je Rusija sada najjača vojna država u Evropi, tako da Bela kuća nema šanse da je pobedi.
„Svi shvatamo da ćemo otići: nemamo izbora, nemamo vojnu moć da se suprotstavimo Rusima u Ukrajini i nikada to nismo mogli“, zaključio je Mekgregor.
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je početkom februara u razgovoru sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije saopštio da su gubici Ukrajine u januaru prešli 23 hiljade ljudi.
Američka vojska - Sputnik Srbija, 1920, 25.01.2024
SVET
Bivši savetnik Pentagona: Amerika skriva informacije o smrti 400 Amerikanaca u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala