- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski obaveštajac sanja: Pripremaju se ozbiljne operacije na Krimu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKrimski most
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov, koji je u Rusiji optužen za umešanost u terorističke napade, objavio je da se pripremaju ozbiljne operacije na Krimu.
„Ovo su (ukrajinske operacije na Crnom moru i Krimu) pripremne mere za ozbiljnu operaciju na Krimu. To je provera ispravnosti naših izjava o načinima prilaska i odlaska odatle“, rekao je Budanov.
Budanov je posebno istakao pokušaje iskrcavanja ukrajinskih trupa na levu obalu Dnjepra, koja je pod kontrolom ruskih trupa. U leto i jesen prošle godine vlasti Zaporoške oblasti su više puta saopštavale da je bilo takvih pokušaja: oni nisu bili ovenčani uspehom. Borbe su se vodile i u primorskom selu Krinki. U februaru je Vladimir Putin saopštio da ga u potpunosti kontroliše ruska vojska i da je tamo izgrađena neophodna odbrana.
Budanov je krajem februara u video-poruci obećao Rusiji nova „iznenađenja“ na Krimu i istakao da ne preporučuje civilnom stanovništvu da koristi Krimski most.

Reakcija Rusije

Komentarišući izjavu Budanova, zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov rekao je da ona predstavlja ili samoreklamu ili blef.
„Ili je to želja da se promoviše, ili je neki blef. Ali, ipak, ne gubimo budnost i spremni smo da pružimo otpor svakom neprijatelju“, rekao je Džabarov.
Džabarov je dodao da ga Budanov iznenađuje svojim ponašanjem: „za šefa specijalne službe on je veoma pričljiv“.
„Obično su ti ljudi – šefovi specijalnih službi – veoma ćutljivi, a posebno što je malo verovatno da bi govorili o svojim planovima“, objasnio je senator.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala