- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sara ide na Olimpijske igre!

© Sputnik / Lola ĐorđevićOmladinska šampionka Evrope Sara Ćirković
Omladinska šampionka Evrope Sara Ćirković - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Srpska bokserka Sara Ćirković izborila je plasman na Olimpijske igre u Parizu, pošto je u italijanskom Busto Arsiciju u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 54 kilograma pobedila Kanađanku Skarlet Delgado.
Sara Ćirković je 80. srpski sportista, koji je izborio plasman na OI u Parizu. Ona je aktuelna svetska i evropska juniorska šampionka.
Srpski reprezentativci u boksu Dušan Veletić, Aleksej Šendrik i Sadam Magomedov nisu uspeli u Italiji da izbore plasman na Igre u Parizu.
Šendrik je u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 63,5 kilograma poražen od Uzbekistanca Ruslana Abdulaeva 3:1.
Magomedova je u poslednjem kolu kvalifikacija u kategoriji do 92 kilograma pobedio Španac Enmanuela Rejesa Pla i to jednoglasnom odlukom sudija.
Veletić je u kategoriji preko 92 kilograma poražen u poslednjem kolu kvalifikacija od Nemca Ramana Tiafaka Nelvia rezultatom 3:1.
Norme za nastup na olimpijskom turniru u Parizu od prošlog leta i Evropskih igara imaju srpski bokserski reprezentativci Vahid Abasov (67kg) i Natalija Šadrina (60kg).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala