- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska pravoslavna crkva pokrenula školu za sveštenike-blogere

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaKupola Verhospaskog sabora u Moskvi
Kupola Verhospaskog sabora u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Sinodalno misionarsko odeljenje Ruske pravoslavne crkve (RPC) pokrenulo je probni edukativni kurs za sveštenike – blogere i misionare, izjavio je predsednik odeljenja i član Vrhovnog crkvenog saveta episkop Lukovicki Jevtimije (Dmitrij Mojsejev).
On je objasnio da je u planu odeljenja da napravi redovne kurseve za pravoslavne blogere na bazi jednog od pravoslavnih univerziteta ili visokih duhovnih obrazovnih ustanova.

„Prva grupa od 10 ljudi prošla je obuku od 29. januara do 8. februara“, istakla je Jelena Fufajeva, šef sektora obrazovnih programa Sinodalnog misionarskog odeljenja.

Prema rečima episkopa, svrha obuke je, između ostalog, da sveštenici u svojim blogovima ne izgube iz vida glavni cilj svoje aktivnosti u oblasti bloga, a to je propovedanje o Hristu i na taj način izbegnu nepotrebno udubljivanje u teme koje nemaju veze sa crkvom.
„Generalno, stavovi sveštenika, koje iznosi na internetu, ne bi trebalo da budu u suprotnosti sa zvaničnim stavom RPC. On [bloger-misionar] mora i dalje biti u skladu sa, recimo, stavom crkve po ovom ili onom pitanju. Pogotovo ako su to pitanja koja izazivaju veliki odjek u društvu“, rekao je vladika.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala