- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Sputnjik saznaje: U ukrajinskoj vojsci razmatraju mogućnost svrgavanja Zelenskog

© AP Photo / Juan MedinaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2024
Pratite nas
Komandanti i borci elitnih oreda Oružanih snaga Ukrajine nisu zadovoljni promenama u ukrajinskom vojnom rukovodstvu i ozbiljno razmatraju mogućnost svrgavanja Vladimira Zelenskog s pozicije šefa države, izjavio je za Sputnjik predstavnik ruskih bezbednosnih struktura.

„Naši stručnjaci su dobili pristup resursu u kojem razgovaraju predstavnici raznih elitnih odreda protivnika, kao što su mornarička pešadija, specijalne jedinice, obaveštajne jedinice, specijalni odredi Službe bezbednosti Ukrajine, kao i raznih nacionalističkih bataljona. To su visokokvalifikovani stručnjaci koji su očigledno nezadovoljni smenama u komandi. Oni ozbiljno razmatraju varijante svrgavanja aktuelne vlasti i komande Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, stručnjaci su dobili pristup zatvorenom Telegram kanalu pod nazivom "ParaBelum", koji čine radikalno nastrojeni broci elitnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine.
Vojnici izražavaju nezadovoljstvo delovanjem Zelenskog i novog glavnog komandanta ukrajinske vojske Aleksandra Sirskog, koji je pre mesec dana imenovan na tu dužnost umesto Valerija Zalužnog.
„Ako ljudi ne stanu u zaštitu Zalužnog, ako vojnici ne stanu u zaštitu Zalužnog, onda će ovaj pacov torpedovati sve. Skinimo zelenog pacova i postavimo Zalužnog! Činjenica je da je potrebno menjati Zelenskog, a ne Zalužnog“, napisao je na tom kanalu komandant obaveštajne grupe 80. Zasebne desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine Maksim Ševcov.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala