- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Stevandić: Nova rezolucija Bošnjaka o Srebrenici usmerena na destabilizaciju BiH

© Sputnik / Radoje PantovićZgrada Vlade RS u Banjaluci
Zgrada Vlade RS u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Pratite nas
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da pokušaj Bošnjaka da u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija proguraju novu rezoluciju o Srebrenici može samo da doprinese destabilizaciji Bosne i Hercegovine.
On je naveo da od toga ni Bošnjaci neće imati nikakve koristi, dodavši da se oni vraćaju „starim metodama i spinovima, koristeći to kao žeton u budućoj satanizaciji Srba“, prenosi RTRS.
„Oni vide da ističe vreme toj politici koju su sprovodili poslednje tri ili četiri godine, a da nisu postigli ozbiljne efekte protiv Srpske“, rekao je Stevandić, istakavši da je raspoloženje naroda u Srpskoj takvo da bi, ukoliko bude još pritisaka, došlo do disolucije BiH.
Istakao je da će „ako je jedina politika bošnjačkog naroda da pravi spinove oko Srebrenice i da na osnovu targetiranja Srba preko Srebrenice dalje usložnjava odnose u BiH, to sigurno loše uticati na budućnost BiH“.
„Mišljenje o tome u Srpskoj i u velikom delu sveta gde Srpska dopire se sigurno neće promeniti. Kao što znate, veta na tu, kao i na druge teme, kao što je pokušaj da se od Srba napravi genocidni narod, već postoje“, rekao je Stevandić povodom saznanja „Večernjih novosti“ da bošnjački deo misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsedništva BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sednici Generalne skupštine UN u aprilu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala