- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iz Sirije u Rusiju vraćeno 32 dece

© Fotohost-agentstvo RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaDečji ombudsman Marija Ljvova-Belova
Dečji ombudsman Marija Ljvova-Belova - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2024
Pratite nas
Ruska zaštitnica za dečja prava Marija Ljvova-Belova pomogla je da se iz izbegličkih kampova u Siriji u Rusiju vrati 32 ruske dece, saopštila je pres služba ombudsmana.
Ljvova-Belova dočekala je avion sa decom iz Rusije na aerodromu „Čkalovski“.
Na putu kući grupu dece pratili su zaposleni u Kancelariji dečjeg ombudsmana, lekari Ruske dečje kliničke bolnice „Pirogov“i Ruskog centra za sudsku medicinu Ministarstva zdravlja Rusije. Osim toga, pomoć su pružili zaposleni u ambasadi Rusije u Damasku, vojnici Oružanih snaga Rusije u Siriji i Nacionalni centar za upravljanje odbranom Ruske Federacije.
„Ovog puta uspeli smo da se dogovorimo sa kurdskom stranom o vraćanju 32 dece uzrasta od 5 do 17 godina porodicama u Rusiji. Radi se o 12 devojčica i 20 dečaka. Deca će proći lekarski pregled na saveznoj klinici i socijalnu rehabilitaciju u jednom od moskovskih centara i dalje se sastati sa svojim rođacima kod kojih će živeti pod starateljstvom“, rekla je Ljvova-Belova.
Ona je dodala da je uz posredništvo kancelarije ombudsmana u Rusiju vraćeno ukupno 546 dece iz Sirije, Iraka, Pakistana i Turske, uzimajući u obzir i današnju grupu.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala