- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

London poručio Berlinu: Spremni smo da pomognemo da rešite problem isporuke raketa Kijevu

© AP Photo / South Korea Defense Ministry via APTaurus
Taurus - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
London je spreman da pomogne Berlinu kako bi rešio problem koji sprečava isporuku raketa „taurus“ Kijevu, ili čak da razmotri mogućnost kupovine nemačkih raketa i potom da isporuči sopstvene rakete „storm šedou“ Ukrajini, izjavio je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kamerun.
„Nameravamo blisko da sarađujemo sa našim nemačkim partnerima po tom pitanju, kao i svim ostalim kako bi pomogli Ukrajini“, odgovorio je Kameron u intervjuu za list „Zidojče cajtung“ na pitanje da li bi London mogao da pomogne Berlinu po pitanju isporuke raketa „taurus“ Kijevu.
Pritom, Kameron je rekao da u slučaju korišćenja tih raketa mogu se naložiti Kijevu ograničenja kako bi se izbegle eskalacije. Kako kaže, London veruje obećanjima Kijeva po tom pitanju.
„Spremni smo da razmotrimo sve mogućnosti kako bi dobili maksimalni efekat za Ukrajinu. Ne želim da otkrivam sve detalje i da predočavam našim oponentima šta planiramo“, odgovorio je Kameron na pitanje novinara da li postoji mogućnost da se napravi zamena u smislu da Nemačka isporuči Velikoj Britaniji rakete „taurus“, a da London potom isporuči Kijevu rakete „storm šedou“.
Ministar odbrane Nemačke Boris Pistorijus - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Nemačko odlučno „ne“ Ukrajini: Ništa od raketa - nećemo preći tu granicu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala