Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Dve preporuke ODIHR-a već ispunjene“: Ana Brnabić sa ambasadorima Kvinte

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆAna Brnabić sa ambasadorima Kvinte
Ana Brnabić sa ambasadorima Kvinte - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorima Kvinte i ambasadorom Evropske unije u Srbiji. Brnabićeva je diplomatama prenela dve su dve preporuke ODIHR-a već ispunjene, da se na ostalima radi, kao i da je ta Misija pozvana da posmatra i nove beogradske izbore.
Brnabić je ambasadore upoznala sa svim što je do sada urađeno na implementiranju preporuka ODIHR-a za unapređenje izbornog procesa. Ona je predočila ambasadorima da većinu preporuka ODIHR-a mora da sprovede parlament.
Brnabić je ambasadorima zahvalila na odličnoj saradnji koju su imali u prethodnim godinama, tokom njenog predsedavanja Vladom Srbije. Ona je izrazila nadu da će dobru saradnju nastaviti i u budućnosti, sa narednom Vladom, kao i sa njom lično, saopštila je vladina Služba za saradnju s medijima.
Ambasadori su istakli da su sa Brnabić imali dobar odnos i poželeli su joj mnogo sreće i uspeha u njenoj narednoj ulozi.
Ona je upoznala ambasadore sa time da će u narednom periodu, sve do izbora nove Vlade, njome predsedavati prvi potredsednik Vlade Ivica Dačić.
Ambasadori su čestitali Brnabić na tome što je Srbija dobila predsedavanje Globalnim partnerstvom za veštačku inteligenciju.
Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kristofer Hil, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, ambasador Francuske Pjer Košar, ambasador Italije Luka Gori, ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala