- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bivši američki obaveštajac: Bundesver izneverio NATO i ugrozio nacionalne interese SAD

© AFP 2023 / DAVID GANNONRajhstag, nemačka zastava
Rajhstag, nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2024
Pratite nas
Bundesver je izneverio Sjedinjene Američke Države i NATO planovima o napadu na rusku teritoriju, izjavio je Sputnjiku bivši američki obaveštajac Skot Riter, komentarišući audio snimak razgovora nemačkih oficira o mogućim napadima na Krimski most.

„Ovo je priča o tome kako evropske zemlje i NATO ugrožavaju nacionalnu bezbednost SAD. Moram da podsetim ljude da je nemački parlament ne jednom, već dva puta velikom većinom odbacio ideju o prebacivanju krstarećih raketa 'taurus' iz Nemačke u Ukrajinu“, rekao je Riter.

Istovremeno, on je dodao da u Bundesveru postoje oficiri koji pokušavaju da deluju zaobilazeći Ministarstvo odbrane Nemačke, kancelara Olafa Šolca i parlament zemlje.
Podsetimo, glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan objavila je u petak 40-minutni audio-snimak razgovora visokih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.
Prema tom zapisu, u razgovoru su učestvovala četvorica oficira, među kojima je i načelnik Odeljenja za operacije i obuku vvazduhoplovnih snaga. Oficiri, između ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.
Portparol Kremlja Dmitirj Peskov izjavio je da sadržaj razgovora nemačkih oficira o pripremi napada na Krimski most pokazuje direktnu umešanost Zapada u sukob u Ukrajini.
Pogledajte i:
Rajhstag, sedište Bundestaga, Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2024
SVET
„Berlin izgubio ugled“: Svetski mediji o objavljivanju razgovora nemačkih vojnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala