- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Slučaj „tunel“: Objavljen spisak nestalih stvari iz depoa suda u Podgorici – oružje, droga, telefoni

© Foto : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaIstražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.
Istražitelji pretpostavljaju da je tunel između privatnog stana u stambenoj zgradi u Njegoševoj ulici do depoa u podgoričkom Višem sudu mogao  biti korišćen za bekstvo nekog od zatvorenika, likvidacije ili uklanjanje dokaza.  - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Pratite nas
Prema završenom popisu iz depoa Višeg suda u Podgorici, do kojeg je bio prokopan tunel od susedne zgrade, nedostaje ukupno 13 pištolja, tri pištolj-revolvera i tri puške od čega je iz pravosnažno okončanih predmeta: šest pištolja, tri pištolja-revolvera i dve puške, nezvanično saznaje TVCG.
Utvrđeno je, navodi se, da u jednom od predmeta između ostalog, nije pronađeno sedam mobilnih telefona, više SIM kartica od kojih jedna inostranog operatera „GO phone”, ključ od vozila marke „Audi A8", pasoš, Rešenje Poreske uprave o oslobađanju poreza na promet, bela koverta ispisana hemijskom, vizit karta "Enterijeri".
Kada je o pravosnažno okončanim predmetima reč, utvrđeno je da nedostaje mobilni telefon marke „Samsung".
Osim toga, utvrđeno je da nedostaju dva telefona, marke „Samsung" i „Nokia", za koja je bilo odlučeno da se vrate osuđenom međutim nije evidentirano da ih je to lice preuzelo odnosno da su mu predata.
Javnost je posebno interesovalo šta je bilo sa drogom iz Depoa, a prema saznanjima TVCG, u pravosnažno okončanom predmetu, pronađene su četiri providne kesice, od čega dve prazne a u dvema se nalazi po jedan mali zamotuljak. Po presudi od okrivljenog su oduzeta 8,62g heroina;
U predmetu koji je u radu nije pronađena vrećica marihuane u količini od 7,692g, a u pravosnažno okončanom predmetu nije pronađena konoplja u količini od 177,68g.
Takođe, u pravosnažno okončanom predmetu nisu pronađena tri zamotuljka marihuane u količini od 0,862g, 1,492g, i 58,503g, a u predmetu koji nije pravosnažno okončan, nedostaje 9,726g kokaina.
U predmetu koji je pravosnažno okončan 11. jula 2019, po knjizi oduzetih stvari po kojoj se upoređuju stvari predate na čuvanje, spisi se sastoje od šest foldera-registratora i jednog paketa a pronađen je jedan paket i četiri foldera-registratora.
Dakle komisija je konstatovala da nedostaju dva foldera iz tog predmeta. Spis se nalazio u prostoriji u kojoj je izvršen upad odnosno gde je pronađen otvor za podžemni prolaz, preneo je portal RTCG.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala