- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kako je Medvedev odlučio da dovede Francuza u tim: „Mrzeo sam da igram protiv njega“

© AP Photo / Andy WongDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, neposredno pred masters u Indijan Veslu počeo je saradnju sa Žilom Simonom, bivšim francuskim teniserom, a pred početak turnira otkrio je i zašto je doneo takvu odluku.
Nije u Dubaiju Danil Medvedev bio prezadovoljan sa Žilom Simonom koji sa tribina očigledno nije davao adekvatne instrukcije, ali s obzirom na to da je to tek početak saradnje Francuz još ima vremena da se dokaže kao trener.
Jedan od razloga zašto ga je ruski teniser doveo u tim jeste i to što je kao teniser uvek igrao odlično protiv njega.
„Zadržaću za sebe kako mi je tačno palo na pamet da radim s njim, malo je lično. Želeo sam nekog da mi pomogne da budem bolji. Setio sam se Žila jer je on nekako znao kako da igra sa mnom, stvar je u tome. Mrzeo sam da igram protiv njega – na terenu je znao šta ću da uradim i znao je kako da me pobedi, za šta mislim da nije lak zadatak, pobeđivao sam mnoge. Smatrao sam da je to prva stvar – on će mi reći kako je uspevao, i moći ćemo da radimo na tome. Ako neko bude koristio tu taktiku, znaću kako da odgovorim i kako da budem bolji u svojim slabim tačkama. On ume da objasni rečima zašto se nešto desilo na terenu – većina igrača ima osećaj za te stvari, ali on baš ume da objasni“, objasnio je Medvedev.
Dodao je Danil i dase nisu dogovorili koliko će tačno trajati saradnja.
„Nećemo previše zajedno putovati, verovatno 13-14 nedelja na Turu, što nije malo. Nismo rekli da ćemo raditi godinu dana ili koliko tačno već, nego ćemo da vidimo kako nam ide, pa ćemo odlučiti. Zasad ide jako dobro, već smo isprobali neke stvari u Dubaiju, ali potrebno je vreme“, objasnio je Medvedev.
S obzirom da je na početku Indijan Velsa jedna od glavnih tema bilo povlačenje Rafaela Nadala, to je komentarisao i ruski as.
„Možemo da nađemo sto stvari o Rafi i o tome koliko je on dobar. Po mom mišljenju, dve su stvari po kojima će ga najviše pamtiti. Prvo – on je borac. U koliko mečeva, neki od tih i protiv mene, videli smo da se bori do poslednjeg poena, u visokom intenzitetu. To je saznanje koje imš u meču s Rafom, nije lako igrati protiv toga. Ja ili neki drugi igrači – nekad imaš loš dan, loše si raspoložen, povreda, ali on to nema, od prvog do poslednjeg poena je tu“, rekao je Medvedev.
Potom je dodao i da je zbog Rolan Garosa Nadal jedan od največih sportista.
„Drugo – Rolan Garos, osvojio ga je 14 puta, ako ne grešim. To je neverovatno. Mislim da ni u jednom sportu nema takvog dostignuća, možda neka mogu da se porede, ali 14 titula na RG. Ja se nadam da mogu ih odigram 14 u životu“, istakao je Medvedev.
Ruski teniser u drugom kolu mastersa u Indijan Veslu igra protiv boljeg iz duela Karbaljes Baena – Koboli.
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2024
SPORT
Novak progovorio o susretu sa Nadalom: Dao je sve od sebe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala