- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Halep“ – oglasila se Đokovićeva organizacija: „Da li neko ima vremeplov?“

© Sputnik / Alexey Filippov / Uđi u bazu fotografijaSimona Halep
Simona Halep  - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Pratite nas
Simona Halep, nekadašnja najbolja teniserka sveta, dobila je umanjenje suspenzije zbog navodnog dopinga, ali to ne znači i njenu pobedu, saopšteno je iz udruženja tenisera PTPA koje je osnovao Novak Đoković.
Srpski košarkaški trener Dušan Alimpijević - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
SPORT
Alimpijević i Simonović skinuli krunu šampionu Evrokupa /video/
Halepova je najpre bila kažnjena sa četiri godine suspenzije zbog kršenja antidoping pravila i nepravilnostima u biološkom pasošu.
Taj period od devet meseci suspenzije istekao je prošlog jula, pa 32-godišnja dvostruka grend slem šampionka može odmah da se vrati tenisu.
Sada je povodom cele te situacije reagovala i PTPA, organizacija tenisera koju je osnovao Novak Đoković.
Iako je Simona Halep sada slobodna da se takmiči, PTPA je izdala saopštenje u kome se ističe da ona ipak nije pobedila, a još jednom je Novakova organizacija stala u odbranu tenisera i teniserki.
"Kao što je postavljeno našim principima PTPA jasno podržava sve igrače i igračice tokom procesa apelacije za svoja prava i tokom borbe za fer i logičan antidoping sistem. Sud za sportsku arbitražu je smanjio kaznu Simoni Halep sa četiri godine na devet meseci, ali to ne smanjuje potrebu za zdravom reformom nepravednog sistema i za zaštitu ovih prava. Simona je već imala uslovnu kaznu od 17 meseci i izgubila je ranking, novac od nagrada, reputaciju i na druge načine je nepovratno oštećena. Njena uspešna žalba neće to nadoknaditi. PTPA je radila sa Simonom i njenim timom tokom cele prošle godine i raduje se nastavku podrške i njenom povratku takmičenju. Ostajemo posvećeni saradnji i naporima za logična poboljšanja i povećanu odgovornost procesa koji i dalje pokazuje ogromne mane. Pravedniji i logičniji sistem mora da se implementira na benefit svih uključenih", navodi se u saopštenju PTPA.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
SPORT
Bogdanovo veče /video/
Izvršni direktor PTPA Ahmad Nasar je istakao ponovo da ovo nije pobeda Simone Halep.
Nekadašnja prva na ATP listi i osvajačica Rolan Garosa i Vimbldona je mnogo toga izgubila.
"Prvo i osnovno, drago nam je da je Simona Halep očistila svoje ime. Ali oklevamo da to nazovemo pobedom. Niko nije pobedio ovde. Ona ne dobija nazad godinu i po dana, ne dobija nazad VTA poene i nagradne fondove turnira. A da sve bude gore, CAS je presudio da je Simonina suspenzija završena prošlog jula. Da li neko ima vremeplov? Ovo mora da se promeni i mi ćemo raditi da se promeni", naveo je Nasar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala