- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadalovi dvostruki standardi – Novaku se ne bi oprostilo

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Pratite nas
Teniski svet zatekla je informacija da Rafael Nadal neće igrati ni na Indijan Velsu. Sve je bilo spremno, ali... Nije se dogodilo. Isto kao ni na Australijan openu. Ali, zato je Nadal bio spreman da odigra meč protiv Karlosa Alkarasa na egzibiciji i uzme milion(e) dolara.
Kada smo videli fotografiju Nadala i Novaka Đokovića iz aviona, delovalo je da će se Nadal naći u žrebu, a potom i na terenu posle dugačke pauze. U žrebu se našao, ali baš na dan meča protiv Miloša Raonića usledio je otkaz.
Iznenađenje je još i veće zato što je Nadal ranije isticao koliko mu je važno da zaigra na Indijan Velsu. Zato je još čudnije što je rizikovao povredu igrajući na egzibiciji nekoliko dana pred sam turnir. Ipak, deluje da su Nadalovi motivi ipak ovoga puta bili bliži zaradi.
Nadal je u izjavi istakao i da nije spreman još da igra na velikom turniru, te da neće da laže sebe ni svoje navijače, a nekoliko dana pred Indijan Vels uzeo je set Karlosu Alkarasu, drugoplasiranom teniseru sveta.
Odmah po objavljivanju vesti da Nadal opet neće igrati, mnogi navijači španskog tenisera javili su se razočarani činjenicom da su kupili karte za meč, da su uložili mnogo novca i za smeštaj kako bi gledali Nadala na delu, a onda su dobili negativnu vest na dan meča.
Umesto Nadala, dobili su Indijca Nagala.
© AP Photo / Tertius PickardRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Rafael Nadal
Kada se sada pogleda unazad, deluje da je Nadal bio unapred pripremljen da ne igra na tvrdoj podlozi, da polako ulazi u formu, odigra egzibicije koje su masno plaćene, a da onda na šljaci proba da odigra u Montekarlu i pripremi se što bolje za Rolan Garos, a potom i za Olimpijske igre.

Privatni časovi i privatni tereni

Pored mnogo nelogičnosti koje su u vezi sa Nadalovim otkazivanjem velikih turnira, pojavile su se i dve koje se tiču manjih terena, onih van očiju kamere.
Interesantno je da je Nadal u prethodnom periodu davao privatne časove tenisa i naplaćivao 150.000 evra po satu.
Još je zanimljivije da je na Indijan Velsu Nadal bio smešten u vili milijardera Lerija Elisona, u vili čoveka koji je vlasnik turnira u Indijan Velsu.
Ne samo to, već je i pre žreba znao kada će trenirati i u kom terminu će se igrati njegov meč.

Šta bi bilo da je u pitanju Đoković?

© AP Photo / Gregorio BorgiaNovak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
Novak Đoković i Rafael Nadal
Ako smo išta naučili od neke 2008. godine do danas to činjenica da se Novaku Đokoviću traži dlaka u jajetu, dok su Rafael Nadal i Rodžer Federer zaštićeni u većem delu zapadnih medija.
Zato se postavlja pitanje - kako bi sve izgledalo da je Novak Đoković na poziciji Rafaela Nadala i da se pojavljuje selektivno na određenim turnirima, a da neke druge preskače?
Utisak je da bi bio medijski razapet jer se njemu ovakve stvari ne bi trpele niti bi se prelazilo preko toga.
Nadalu, a ranije i Federeru, je očigledno sve dozvoljeno.
Navijači Lacija - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2024
SPORT
Veliki skandal – u „Hitlerovoj pivnici“ pevali Musoliniju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala